Efkan Ala: Vatandaşı süreçlere dahil ederseniz, pozitif sonuçlar elde edersiniz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI EFKAN ALA, DİYARBAKIR'I DEĞERLENDİRDİ

- BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI EFKAN ALA:

- "ÜMİT EDİYORUM Kİ KISA SÜREDE TERÖR SORUNU ORTADAN KALDIRILIR, DİYARBAKIR VE BÖLGE, SORUNLARLA AYNI CÜMLEDE ANILMAKTAN KURTULUR"

- "KIRSAL ALANDA ALT YAPI SU VE YOL SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ. BUNDAN SONRASINDA DA SULAMA VE İSTİHDAM KONUSU BUNA BAĞLI OLARAK ELE ALINACAKTIR"

(FOTOĞRAFLI)

ADNAN ŞİMŞEK

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Valiliği'nden Başbakanlık Müsteşarlığı'na atanan Efkan Ala, Diyarbakır'da görev yaptığı 3 yılı değerlendirdi. Müsteşar Ala, "Ümit ediyorum ki kısa sürede vatandaşın olumlu havası ve desteğiyle terör sorunu ortadan kaldırılır. Artık Diyarbakır ve bölge, sorunlarla aynı cümlede anılmaktan kurtulmalıdır" dedi.

Diyarbakır Valisi iken Başbakanlık Müsteşarlığı'na atanan Efkan Ala, İHA'ya değerlendirmelerde bulundu. Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, yeni görevinin sürpriz olmadığını belirterek, "Biz ne yapacağımız konusunda Başbakanımızla hep konuşmalarımız, diyaloglarımız oldu. Sayın Başbakanımıza sunumlarımız oldu. Ama ne olunacağı konusunda konuşma ya da gündem olmadı. Vatandaşlarımızı sistemin içine dahil ettiğimizde olumlu sonuçlar elde edebileceğimizi söylüyordum. Bunun teorisini hep savunuyordum. Burada

bunun pratiğini gördük. En zor konularda vatandaşlarla diyalogları kurup, onların sorunlarının çözümünde katkıda bulunur hale getirebiliyorsanız, o atmosferi sağlıyorsanız, orada sizleri de şaşırtan pozitif sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Aslında şaşırmadım ama test etmiş oldum. İnsanlığın ürettiği standartları hem kullanabilecek, hem de onlara katkıda bulunacak bir kültürel değerler sistemine sahibiz. Aslında söylediğim şey budur" dedi.

Diyarbakır'ın alt yapı sorunlarının olduğunu belirten Müsteşar Ala, "Şu anda bir alt yapı konularında eğitim, sağlık, su, yol, sosyal hizmetler gibi alt yapısında önemli mesafeler alındı. Kırsal alanda alt yapı su ve yol sorunları çözüldü. Bundan sonrasında da sulama ve istihdam konusu buna bağlı olarak bu dönemde ele alınacaktır. Ümit ediyorum kısa zamanda önemli bir sonuca ulaşacaktır. Bundan sonrasında da 'sorunları çözdük bitti' diye bir anlayışla hareket edilmez. Önemli olan sorun çözen yaklaşımla

işimize devam etmektir. Ama sorunlar var mı?, yok mu? ona bakmak lazım. Ümit ediyorum ki kısa sürede vatandaşın olumlu havası ve desteğiyle de terör sorunu ortadan kaldırılır. Artık Diyarbakır ve bu bölge, sorunlarla aynı cümlede anılmaktan kurtulmalıdır" diye konuştu.

Bir konuşmasında hizmet bilançolarından bahsettiğini söyleyen Müsteşar Efkan Ala, "Yani kamu hizmeti sunmak üzere istihdam edilenler ve o kurumun mekanizmalar aldıkları hangi kaynakları kullanmış. Bu kaynaklardan ne üretmişler ve neyi üretememişler. Bunun hesabını millete vermelidirler. Burada yerel hizmetler üretmek gerekiyor. Bu hizmeti üretirken de kaynaklar hangi şekilde etkin kullanılmış mı? mevcut kaynaklar nasıl kullanılmış? Bir işin hesabı kaynak talep etmen daha öncelikli bir sorundur diye

düşünüyorum. Bunu milletle paylaşmak lazımdır. Bizden sonraki vali ile tecrübelerimizi paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber