Sağlık Bakanlığı bürokratları yaz teftişinde

Haber Giriş : 03 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın üst düzey bürokratları, yaz aylarını, sorunlara yerinde çözümler bulabilmek amacıyla illerdeki sağlık tesislerinde incelemeler yaparak geçiriyor.

İlk olarak Erzurum ve kırsal bölgelerinde teftişe çıkan bürokratlar, yaz bitmeden bütün Doğu bölgelerini gezmiş olacak. Bölge ziyaretlerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katılacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sabahattin Aydın, yaz dönemini daha etkin değerlendirmek için özellikle sağlık sorunlarının yoğun yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunmaya başladıklarını söyledi. Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere geniş çaplı bir çalışma başlattıklarını belirten Aydın, bölgelerdeki incelemeler sonucu yerel düzeyde çözülebilecek sorunları bizzat yerinde çözeceklerini, yerinde çözüme ulaştırılması mümkün olmayan daha genel problemleri de belirli bir plan dahilinde çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. Aydın, bu tür uygulamaların illerdeki sağlık yöneticilerine ve personele, ?sizin yanınızdayız' mesajı vererek psikolojik bir destek sağlayacağını da kaydetti.

Projenin ilk ayağı olan Erzurum'daki gezi sonrası elde ettikleri izlenimlerden de bahseden Aydın şöyle konuştu: ?Bölgedeki en belirgin sorunun personel dağılımındaki dengesizlik olduğunu gördük. Ayrıca ihtiyaç duyulmayan yerlere büyük yatırımların yapıldığını, ancak gerekli yerlerde de ihtiyacı karşılayacak nitelikle tesisler bulunmadığını tespit ettik. Bunların yanında personelimizin henüz yeni hizmet anlayışımızı ve politikamızı tam olarak kavrayamadığı sonucuna vardık.?

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı bölge teftişlerinin ikinci bölümü Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerini kapsayacak. Hemen ardından da Kars, Ardahan, Iğdır illerine gidilecek. Daha sonra incelemelerin Diyarbakır ve çevresinde de yapılmasıyla Doğu ve Güneydoğu bölgesinin büyük bir kısmı tamamlanacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber