Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, müftülüklere önemli uyarılar yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Ramazan ayı öncesinde, Türkiye'nin dört bir yanındaki müftülüklere telekonferans yoluyla önemli uyarılarda bulundu. Başkan Bardakoğlu, Diyanet İşleri'nin bir bütün olduğunu belirterek, merkezden en uçta görev yapan çalışanlarının, talimatları yazarken ve okurken dikkatli olmasını istedi.

Konferansın basına açık bölümünde konuşan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, dini, toplumun temeli, ihtiyaçlarını karşılayan ve toplumu bütünleştiren bir hizmet olarak tanımladı. Prof. Bardakoğlu, "Din hizmetlerinde herkesin yeri ve önemi ayrıdır. Merkezdeki arkadaşlarımız kadar en uçtaki arkadaşlarımız da bizim için önemlidir. Camilerde görev yapan imam, hatip ve Kuran öğreticilerini önemsiyoruz" dedi.

Personelle sürekli iletişim içinde olmak istediklerini kaydeden Bardakoğlu, çalışanlarının özlük haklarını korumak ve kurumsal aidiyeti elde etmek istediklerini ifade etti.

Yüzyıllar geçse de dinin varoluşsal önemini yitirmeyeceğini belirten Bardakoğlu, zamansal değişime rağmen din ve dinin insan üzerindeki etkisinin kaybolmayacağını dile getirdi.

"21. yüzyılı esas alan din ve dindarlık anlayışını yaymak mühimdir" diyen Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı; herkesi kucaklayan, herkesi temsil eden bir kuruluş olarak nitelendirdi. Dini hizmetlerin, kendisini yenileyebilir olmasını çağın gereklerine bağlayan Bardakoğlu, il il dolaşarak, din görevlilerinin görüşlerini almanın kurumsallaşma bakımından hayati olduğunu kaydetti.

Merkezden taşraya giden yazıların dikkatle okunması gerektiğinin altını çizen Bardakoğlu, "Biz yazdıklarımızı satır satır inceliyoruz, çevredekilerin de yazdıklarımızı doğru anlaması ve o doğrultuda hizmet taşıması gerekir, çünkü merkezden çevreye bir din görevlimiz hata yaptığında bunun mahçubiyetini tüm teşkilat olarak biz yaşıyoruz; bir görevlimiz görevini olumlu bir şekilde ifa ederse hepimizin yüzünü ağartıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber