Oğlum Efkan, gaz lambasının altında ders çalışıp okudu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baba Temel ile anne Gönül Ala, Efkan Ala'nın çok zor şartlarda okuduğunu söylüyor.

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Çanakpınar köyünde yaşayan Temel ve Gönül Ala çifti hayatlarının en mutlu günlerini yaşıyor. Ala çiftinin 8 çocuğundan en büyüğü Efkan Ala, bürokrasinin zirvesi olan Başbakanlık Müsteşarlığı koltuğuna oturdu.

Önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına da katılan Ala'nın köyünde ise adeta bayram havası hakim. Atamayı havai fişek gösterisiyle kutlayan köy halkı, birlikte büyüdükleri Efkan Ala'yla gurur duyuyor.

Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın anne ve babası Erzurum şehir merkezine 150 kilometre uzaklıktaki 60 haneli Çanakpınar köyünde yaşıyor. Büyük emek vererek okuttukları çocuklarının başarısından söz ederken gözyaşlarına hakim olamayan 66 yaşındaki Temel ve 58 yaşındaki Gönül Ala çifti, çocuklarının zor şartlar altında eğitimini tamamladığını anlatıyor. Oğlunun liseye kadar köylerinde yaşadığını dile getiren anne Gönül Ala, köylerinde ilkokul bulunmadığı için Efkan Ala'nın bazen yürüyerek bazen de traktör üzerinde karşı köydeki okula gittiğini söylüyor: "Efkan en büyük çocuğumuz. İlkokula gittiği zamanlarda köyümüzün düzenli bir yolu yoktu. Diğer köydeki okula yoldan geçen traktörler ile götürüyorduk. Aracın olmadığı zamanlar ise kilometrelerce yürüyerek okula giderdi. Bir gün kendisini tarlanın kenarında oturmuş ders çalışıyor gördüm. Ev kalabalık olduğu için burada çalışmayı tercih ettiğini söylerdi. Oğlum elektrik olmadığı zamanlar gaz lambasının altında ders çalışırdı." Efkan Ala'nın lise eğitimine Erzurum merkezde yatılı olarak devam ettiğini dile getiren anne Ala, oğlunun öğrencilik yıllarında öğretmen olmak istediğini ifade ediyor. Anne Ala, oğlunun ilerleyen yıllarda hedeflerini değiştirerek siyasal bilgiler fakültesi okuma kararı verdiğini kaydediyor. Efkan Ala'nın Başbakan'ın sağ kolu olmasının kendilerini gururlandırdığını aktaran anne Ala, "Evladımız yüksek bir makama gelmiş olabilir; ancak bizim için önemli olan vatan ve millete faydalı olmasıdır. Halk hangi makamlara layık gördüyse ona göre layıkıyla hizmet etmelidir. Yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanıyor. Baba Temel Ala ise Çanakpınar köyünün muhtarlığını yapıyor. Bürokrasinin zirvesine çıkan oğlunun en büyük özelliğinin insanlar arasında ayrım yapmaması olduğunu vurgulayan baba Ala, "İnsanlar arasında şucu, bucu ayrımı yapmazdı. Herkesi insan olduğu için severdi. Allah vatana, millete hayırlı uğurlu etsin." diye konuşuyor. Ala'nın 5 kız ve 2 erkek kardeşi bulunuyor.

Selim Karahan, Erzurum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber