Erzurum, doğunun eğitim merkezi haline gelecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'a 2 vakıf üniversitesi kurulma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Ziyaret ve toplantılara katılmak üzere 3 gündür memleketi Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, programının son gününde işadamları ile bir araya geldi. Bakan Akdağ; Vali Celalettin Güvenç, Milletvekili Muzaffer Gülyurt ve işadamları ile Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli'nin makamında toplantı yaptı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının bitiminde konuşan Sağlık Bakanı Akdağ, işadamları ile yapılan toplantının belirli aralıklarla süreceğini belirterek, "Erzurum'da ticaret, sanayi, ziraat açısından kalkınmanın nasıl sağlanacağını birlikte geliştirip, modellerimizi hükümete ve bakanlıklara birlikte götüreceğiz. Erzurum'daki ticaret odası, borsa, ihratçatıçlar birliği ve işadamı dernekleri ile kalkınmayı sağlayacağız." dedi.

Erzurum'a 2 üniversitenin kurulabileceğini ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Doğu Anadolu'da bir üniversite kurma düşüncesi var. Bu üniversiteyi Erzurum'da kurdurmak için teşebbüslerimiz var. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın başlattığı bu işe destek veriyoruz. Sayın Başbakanımızın da bu işe sıcak bakacağını düşünüyorum. İnşallah bunu gereçekleştireceğiz. Bunun için yer ayarlamamız gerekir. İşin bürokrasi yönü ve çıkarılması gereken kanun kapsamı konusunda TOBB ile görüşmemiz gerekiyor. Bu girişimi burada başlatıyoruz. Yine Erzurum'da vakıf üniversitesi kurmak isteyen başka müteşebbisler de var. Onlarla da görüşmelerimiz sürüyor. Artık Erzurum eğitim merkezi olma özelliğini pekiştirecek. İlimiz üzerinden ölü toprağını atmıştır. Kalkınma ve sıçrama zamanı gelmiştir. Önümüzdeki dönemlerde bunları gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Çağrı merkezlerinin yaptığı yatırıma da değinen Bakan Akdağ, Erzurum'da 900 kişinin bu alanlarda çalıştığının altını çizdi. Akdağ, "Değişik telefon firması ve bankalar Erzurum'da çağrı merkezleri kurdu. Şu an 900 genç buralarda çalışıyor. Başka bankaların da talebi olduğunu öğrendik. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde bin 500'e yakın kişi bu alanlarda istihdam edilecek. Yatırım maliyeti düşük çok sayıda kişinin istihdam edilldiği bu sektör Erzurum'da işşsizliğin azalması adına önemlidir. Ayrıca Erzurum su kaynakları itibariyle zengin bir yer. Küçük ölçekteki elektrik santrallerinin gelişmesi için önemli bir konuma sahip. Bu konuda çalışmalara hız vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber