Çürük raporu alınmasına sivil memurlar da aracı olmuş

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Eylül 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çürük'e aracı sivil memurlarGÜNCEL

Aralarında iki yarbayın bulunduğu 35 kişilik ?Çürük rapor' çetesinin GATA'daki sivil memurlar aracılığıyla çalıştığı ortaya çıktı.

JANDARMA, İstanbul Edirne hattında askeri hastanelerde görevli bazı sivil memurların para karşılığında ?çürük rapor' verdiği ihbarı üzerine düğmeye bastı. Konuyla ilgili MİT'den yardım istendi. Çürük raporu almak için hastaneye sevkleri merkez komutanlıkları yapıyordu. İddiaya göre İstanbul Merkez Komutanlığı'nda görevli Yarbay B.K. çetenin sevk ayağını oluşturuyordu.

Sevk ücretİ 500 YTL

SEVK için Gümüşsuyu Askeri Hastanesi veya Kasımpaşa Askeri Hastanesi'ne gönderilen kişiler için Yarbay B.K'nin devreye girdiği belirlendi. Yarbayın sevkleri çetenin ilişki içinde olduğu GATA'daki bölümlere gönderdiği ortaya çıktı. Diğer Yarbay H.T. ise bu sevkleri heyete sokuyordu. Raporların karşılığını ise sivil memurlar alarak paylaştırıyordu. Çetenin vizitesi şöyle; Hastaneye sevk 500 YTL. Hava değişimi 5 bin ile 10 bin YTL. Çürük raporu ise 10 bin YTL-30 bin YTL arası. Çetenin sahte rapor verdiği kişileri de belirleyen jandarma önceki gün şahısları gözaltına almaya başladı.

HAVALİMANINDA GÖZALTI

ETİMESGUT Askeri Hastanesi'nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Tabip Yarbay H.T. görev için gittiği yurt dışından dönerken Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Tabip Yarbay B.K. ile çetenin 35 elemanı çeşitli yerlere yapılan baskınlarda yakalandı. İstanbul GATA ortopedi servisinden bir sekreter ve iki astsubayla, anestezi servisinden bir astsubay dahil 35 zanlı askeri mahkemeye sevk edildi. İkisi yarbay 25 zanlı tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber