CHP'den yurtlarda tarikat kuşkusu sorusu

Haber Giriş : 18 Eylül 2007 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, İzmir Bergama'daki bir yurdun ?tarikat bağlantısı olmadığı? gereçkesiyle açılmasına izin verilmediği iddiasının Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yanıtlanmasını istedi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, İzmir Bergama'daki bir yurdun ?tarikat bağlantısı olmadığı? gereçkesiyle açılmasına izin verilmediği iddiasının Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yanıtlanmasını istedi.

Anadol, İzmir İl Genel Meclisince bölgenin ihtiyacı ve köyler arasındaki uzaklık göz önüne alınarak Bergama'da bir milyon 500 bin YTL ödenek ayrılarak yaptırılan öğrenci yurdunun eğitim yılının başlamasına rağmen hala açılmadığını belirtti.

Anadol,Bergama Cumhuriyet Lisesi Öğrenci Yurdu olacak binanın 500 yatak kapasiteli planlanmasına rağmen, yetkililerin kapasiteyi 100 yatak ile sınırlandırdığını belirtti.

Anadol, ?Bergama ve çevresinde öğrenime büyük katkı sağlayacak bu yurdun açılmamasının gerçek sebebinin tarikat bağlantısının olmadığı, bu nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yurdun açılmasına engeller çıkartıldığı iddiaları ileri sürülmektedir. Bu iddialar doğru mudur?? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber