Anayasa mahkemesi başkanını seçemedi

Haber Giriş : 18 Eylül 2007 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

seçimler bugün yapıldı. Bugün yapılan altı turda hiçbir üye Başkan seçilebilmek için yeterli oyu alamadı. Onbir üyeli mahkemede Başkan seçilebilmek için en az altı üyenin oyu gerekiyor.

Bugün öğleden sonra gerçekleştirilen seçimlere Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, üyeler Fulya Kantarcıoğlu ve Mehmet Akyalçın başkan adayı olarak katıldılar. Bugün yapılan 6 tur yapılan oylamalarda adaylar en fazla 4'er oy alabildiler ve gerekli 6 oya ulaşamadılar.

Yüksek Mahkeme üyeleri, yarın saat 14.00'te yeniden seçime yapacak. Seçimler, adaylardan birinin gerekli 6 oyu alana kadar yenilenecek.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Tülay Tuğcu'nun geçen haziran ayında emekli olması nedeniyle boşalmıştı. Geçen süre içinde Anayasa Mahkemesi'nin yedek üyelerinin Başkanlık seçimlerinde oy kullanma taleplerinin gündeme gelmesi sonucu konu yargıya taşınmıştı. Başkanlığını vekaleten Haşim Kılıç'ın yürüttüğü Yüksek Mahkeme, seçim için İdare Mahkeme'nin sonucu beklemişti. İdare Mahekeme Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yasasının iddia edildiği gibi Anayasa'ya aykırılık taşıyıp taşımadığının belirlenmesi için, dosyayı Yüksek Mahkeme'ye göndermişti.

Kendi kuruluş yasasını görüşen Mahkeme, yedek üyelerin talebini reddetmişti. Adli tatilin ardından Anayasa mahkemesi Başkanlık seçim sürecini başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber