Promosyonla tüp bebek sahibi oldular

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'da bir aile, özel bir tüp bebek merkezinin 'promosyonuyla' tüp bebek sahibi oldu.

Afyon'un ilk tüp bebek merkezi Özel Telek Doğum ve Çocuk Hastanesi, Zehra ve Aydın Ordu çiftinin çocuk özlemine son verdi. Sezaryenle dünyaya gelen 2 kilo 400 gram ağırlığındaki bebeğe, Mustafa Ali ismi verildi.

Afyonkarahisar eski milletvekillerinden Opr. Dr. Mehmet Telek tarafından geçen yıl hizmete açılan Özel Telek Doğum-Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi, kura çekerek Afyonkarahisar'da çocuğu olmayan 4 aileyi ücretsiz tüp bebek sahibi yapacağını duyurdu. Bunun üzerine İscehisar ilçesine bağlı Alanyurt köyünde yaşayan Zehra Ordu (26) ve Aydın Ordu (29) çifti, çocuk sahibi olabilmek için merkeze başvurdu. Altı yıllık evli olan ve çocukları olmayan çift, Afyonkarahisar'da ilk defa uygulanan yöntemle 34 hafta sonra tüp bebek sahibi oldu.

Anne Zehra Ordu, ameliyattan çıkıp çocuğunu gördüğünde kendi acısını unuttuğunu söyledi. Çocuk sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren anne Ordu, "Afyonkarahisar'ın ilk tüp bebeği de bize nasip oldu. En güzel duygu annelik duygusu. Bu duyguyu Allah herkese nasip etsin." dedi.

Doğumu gerçekleştiren Başhekim Opr. Dr. Mehmet Telek ise hastane olarak büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Mustafa Ali'nin Afyonkarahisar'ın ilk tüp bebeği olduğunu aktaran Telek, "Hastanemizin ilk tüp bebeği doğdu. Sezaryenle aldığımız bebek 2 kilo 400 gram ağırlığında gayet sağlıklı. Ancak 34 haftalık biraz ufak bir bebek. Mecburiyetten erken doğum oldu. Bizim için gerçekten önemli, çünkü bu Afyonkarahisar ve bölgesinde ilk tüp bebek." diye konuştu.

Mustafa Ali'nin doğumunda Mehmet Telek'in yanı sıra Dr. Amber Telek, Anestezi Uzmanı Ziynet Güllü, Hemşire Esra Arık, Embriyolog Serdar Yılmaz ve Çocuk Doktoru Hüsamettin Yakut görev aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber