Babacan,yeğeninin şehit olduğunu ABD'de öğrendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeğeninin şehit olduğunu ABD'de öğrendi

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, terör örgütü PKK üyesi bir grubun jandarma karakol komutanlığına saldırısı sonucu akrabası er Erkut Babacan'ın şehit olduğunu, ABD'ye varışında öğrendi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, olayı uçaktan inişinde öğrenen Babacan, cenazeye katılmak istedi. Dönüş imkanlarını araştırmasına rağmen bulamayan ve cenazeye yetişemeyeceğini anlayan Babacan, ABD programını sürdürmeye karar verdi.

Dışişleri Bakanı Babacan, olayla ilgili yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:

"Bitlis Çeltikli Jandarma Karakolu Komutanlığı'na PKK terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bu terör eylemini nefret ve şiddetle kınıyoruz. Bugüne kadar terör örgütünün saldırılarının doğurduğu acılara maalesef bir yenisi daha eklenmiştir. Terör, tekrar can almıştır.

Bu menfur eylemler bizleri bölmemekte, aksine halkımızı tek vücut haline getirmektedir. Bu vatan hepimizin vatanıdır; bu acı hepimizindir. Terör, amacına ulaşamayacaktır. Hükümetimizin terörle mücadelede kararlılığı tamdır. Bu tip hunhar saldırılar bu kararlılığımızı ancak perçinlemektedir.

Görevle yurt dışına seyahat etmekte olduğum sırada, ABD'ye varışımda bilgime gelen son terör saldırısında, vatani görevini ifa etmekte olan Jandarma Er Erkut Babacan'ın şehit düştüğünü öğrenmek hepimiz için derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. Tesellimiz biricik evladımızın, şehit düşen her vatan evladı gibi, vatanının, Türk halkının huzuru ve güvenliğini savunurken rahmete kavuşmuş olmasıdır.

Terörle mücadelemiz her yerde kararlılıkla devam edecektir.

Bu vesileyle, son saldırıda yaralanan kardeşimize acil şifalar diliyor, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kederli ailelerine sabırlar diliyorum."

Bu arada, şehit Er Erkut Babacan'ın, Bakan Ali Babacan'ın babasının amcasının torunu olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber