Protokolde yanlış anlamayı Paşa düzeltti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4. Kolordu Komutanı Korgeneral Arslan Güner, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü karşılama töreni sırasındaki hareketiyle ilgili olarak gazetecileri yanlış anlamalara karşı uyardı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'ne resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün 14.35 sıralarında Ankara'ya döndü. "Ana" uçağıyla Esenboğa Havalimanı'na inen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ü protokolde TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi, Ankara Büşükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Arslan Güner karşıladı.

Korgeneral Arslan Güner, Cumhurbaşkanı ve eşi merdivenden tam indiği sırada protokolde bulunduğu yerden ayrılarak, kırmızı halının karşısında bekleyen Gül'ün protokol subayının yanına geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, protokolde bulunanlarla tek tek tokalaşırken, protokolden ayrılarak karşıya geçen Korgeneral Arslan Güner ile tokalaşmadılar.

Gül ve eşinin havalimanından ayrılmasından sonra protokol salonundan çıkan Korgeneral Güner, gazetecilerin bu olayla ilgili sorusu üzerine; "Bazı teknik mevzuatı bilmeyebilirsiniz. Okuma imkanınız da yok. Cumhurbaşkanı oradaki askeri birliğin önünden geçerken, orada bulunan asker kişi de refakat eder. Yapılan odur. Askeri havaalanında da böyle karşılama yapılıyordu, ama siz görmüyordunuz. Yapılanda edilende hiçbir olağanüstülük yok. Başka bir maksat aramayın" diye konuştu.

Korgeneral Güner, gazetecilerin başka soru sormasına fırsat vermeden havaalanından ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber