Önce numara taşınabilirliği, sonra 3N

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım: Önce numara taşınabilirliği, sonra 3N

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. nesil (3N) mobil iletişim sistemine geçilmesinden önce 2. nesil haberleşme sorununun tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Yıldırım, bakanlığı izleyen bazı gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, 3N kurulmasını öngören ihalenin iptaline ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Mevcut GSM şebekesinin üzerine görüntülü, interneti olan sistemin kurulabileceğini, ancak telefonun çekmediği yerde internet ya da görüntülü görüşme imkanı olan sistemin yararlı olmayacağını anlatan Yıldırım, "Bir kere vatandaşımızın olduğu her yerde alo sesi gelecek cep telefonundan. Numara taşınabilirliğini sağlayacağız, ondan sonra 3N hizmetini Türkiye'nin her yerine aynı anda vereceğiz. Bu esaslar çerçevesinde yeni ihaleyi de yapacağız. Bu biraz da firmaların gayretlerine bağlı" diye konuştu.

Yıldırım, 3N kurulmasıyla ilgili Telekomünikasyon Kurumuna verdikleri görevin süresinin dolduğunu, yeni başlatacakları süreçte ihale şartnamesinin tümüyle yeni baştan gözden geçirileceğini bildirdi. Yıldırım, "Bütün şartnameyi yeni baştan gözden geçireceğiz ki bir daha böyle bir sorun yaşanmasın, ihale iptali gibi bir sorun yaşamayalım" dedi. Yıldırım, yeni ihale sürecinde kapsama alanı konusunun "olmazsa olmaz" şart olacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber