Diyalize girenler, nakil bekleme listesine kaydedilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bütün diyaliz merkezleri, en yakın organ nakli merkezi ve Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon kurarak, böbrek nakline aday hastaları kan ve doku grupları tayinlerini yaptırıp, Böbrek Nakli Ulusal Bekleme Listesi'ne kaydettirecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmelik'teki değişiklikle yapılan yeni düzenlemelere açıklık getirildi.

Buna göre, diyaliz merkezlerinin ambulans bulundurma veya bir ambulans servisi desteği alması zorunluluğu kaldırılırken, yeni hemodiyaliz merkezleri artık 1 yedek olmak üzere toplam 6 cihazla açılabilecek.

Diyaliz merkezleri, söz konusu yönetmelikte öngörülen tetkikleri yapmak için mutlaka ruhsatlı bir laboratuvar kuracak ya da ruhsatlı bir laboratuvarla anlaşma yapacak.

Yeni düzenlemeyle diyaliz merkezlerinde hemşireler yanında üniversitelerin sağlık hizmetleri meslek yüksek okulu diyaliz bölümü mezunu diyaliz teknikerlerinin aynı görev ve sorumlulukta çalışmaları da sağlandı.

Yönetmeliğin ?Organ ve doku nakli merkezleri ile ilişki? başlıklı hükmüne göre de bütün diyaliz merkezleri en yakın organ nakli merkezi ve Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon kurarak, böbrek nakline aday hastaları kan ve doku grupları tayinlerini yaptırıp, Böbrek Nakli Ulusal Bekleme Listesi'ne kaydettirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber