Kamu-Sen: Kazanımlardan sadece sendikalı olanlar yararlanmalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Eylül 2007 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu'ndan zehir zemberek açıklamalar... Memur-hükümet ve sendika üçgeninde AKP hükümetine yüklenen ve Türk memurunun gerekli ilgiyi göremediğini belirten Azizoğlu, ?Toplu Görüşme Pirimi? adı altında üyelere farklı ücret verilmesi gerektiğini, bu primin doğrudan memurun maaşına yansımakta olduğunu, alınan bu ücretin sendika aidatı olmadığını ve bu rakamın 100 YTL olması gerektiğini savundu.

Memur-Hükümet-Sendika

Nedendir bilinmez AKP hükümetinin memura bakışı hiç olumlu olmadı. Yılların birikimiyle Türkiye Cumhuriyetini yoktan var eden, ömrünü Türk milletinin yaşamını kolaylaştıracak hizmetlere adayan Türk memuru, AKP iktidarından gerekli ilgiyi göremedi. Ancak ilgi gören memurların olduğu da bilinmekte. Bu kesim ya siyasetten rant sağlayan ya da baskı kurabilen kesim olsa gerek. Onların ücretleri artırılırken haklarında da iyileştirmeler yapılmaktadır.

?Neden memuru sevmiyorsunuz? Neden birlikte çalıştığınız mesai arkadaşlarınızı bu kadar hor görüyorsunuz? Onları asgari geçinebilecek maaştan yoksun bırakıyorsunuz? Peki gönlü kırılan, çalışma temposu düşen , sürekli açlık ve yoksullukla mücadele eden memurun verdiği hizmet sizi nasıl başarılı kılacak?? defalarca hükümet yetkililerine sorduk. Bu yönde afişler yaptık , bildiriler dağıttık, mitingler yaptık. Tık yok.

Acaba etrafındaki açlık ve yoksulluk sınırında yaşayanları görmeyen bakanlar; uzaktakileri renkli dürbün takarak mı seyrediyorlar. Bunun için mi sürekli milli gelirin artığından, adaletli gelir dağılımından , refah payından, ilkeli, dürüst, adil davranmaktan bahsediyorlar?

Okudunuz mu 60. hükümetin programını? Rastladınız mı iki satır memur ya da emekliye? Hükümet programının önemli bir bölümü geçmiş hükümetin çalışmalarına ayrılmış. Bu anlatımda da memura dair övünülecek iki çizim yazıya rastlanmadı. Neden? Çünkü memura dair iki satırlık bir şey yapılmadı. Yapıldıysa da biz ülkenin olmazsa olmaz unsuru imtiyazsız memurları göremedik.

Toplu Görüşmeler sürecinde işveren sandalyelerinde oturan bürokratlar memura ne vermesek diye kendilerini olabildiğince zorluyorlar. Olmadı Maliye Bakanını arayıp ülke battı, mahvolduk diye feryat ediyorlar. Verilecek gibi olan üç kuruşu da geri çektiriyorlar.

Bütün bunlarla konfederasyonumuz mücadele ediyor. Bu tür insanlara sizlerin haklarından bahsediyor. Sendikacılığı anlatıyor. Aykırı adama doğru şeyleri anlatmanın ne kadar zor olduğunu sizler de yaşıyor biliyorsunuz. Bu nedenle süreç sıkıntılı geçiyor. Zaman alıyor. Buna bir de yeterli baskı oluşturamamamız eklendiğinde durum iyice zorlaşıyor. Ancak örgütlenmiş yüz binlerin oluşturduğu Türkiye Kamu-Sen bilgi, birikim, yetkin çalışmasıyla kendini kabul ettirerek memurun sorunlarını gündeme taşımaya ve çözmeye, çözdürmeye devam etmektedir. Bunun en güzel örneğini Toplu görüşmeler sürecinde yaşadık. TBMM'de grubu bulunan iktidar ve muhalefet partileri Türkiye Kamu-Sen ?in isteklerini makul bulduklarını, demokratik haklarımız konusunda destek vereceklerini beyan ettiler. Türkiye Kamu-Sen'in büyük ve sorumlu bir kuruluş olduğunu , Türkiye Kamu-Sen'le her platformda birlikte çalışmalar yapmak istediklerini bildirdiler.

Diyeceksiniz ki laf doğru, ya laf yerine gelmezse! Beyanı esas almak gerekiyor. Beyan verenlere, temsil ettikleri siyasi kuruluşlara bakmak gerekir. Elbetteki takip etmek de gerekir.

Gelin hep birlikte takip edelim. Gelin ucuz laf olan ?Sendika ne yapıyor?? dan kurtulup ?Sendikayla birlikte ne yapabiliriz? diyelim.

Şu gülerde insanların ağzında dolaşan ve daha çok sendika üyesi olmayan ya da marjinal yerlere üye olmuş birkaç kişinin ürettiği aidat meselesini iyi irdeleyiniz. Siz değerli üyelerimiz aidatınızı ödüyorsunuz. Yasa gereği sizin mücadele ederek aldığınız; örneğin promosyonu üye olmayanlar da aldı adam hem aidat ödemedi hem de sizin gücünüzden yararlandı. Bu nedenle sizinle onun arasında fark olmalı. Aslında kazanımlardan sadece siz faydalanmalısınız. Bunun için ?Toplu Görüşme Pirimi? adı altında üyelere farklı ücret verilmelidir. Bize göre bu 100 YTL olmalıdır. Bu sizin doğrudan maaşınıza yansımaktadır. Alınan bu ücret sendika aidatı değildir. Bunun böyle bilinmesi gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber