?Okul polisi'ne AKP'den de tepki

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen'in hassasiyetine katıldığını söyleyen Ergün ?Okulun içinde polis uygulaması doğru değil? dedi

Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından geçen hafta imzalanan ve şiddetin önlenmesine yönelik okullarda ?sivil polis? bulundurulmasını öngören protokole AKP'den tepki geldi. AKP Grup Başkan Vekili Nihat Ergün, ?Okulun içinde sivil polis bulundurulması elbette eğitim açısından doğru bir uygulama değildir? dedi.

AKP Grup Başkan Vekili Nihat Ergün dün Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve beraberindeki heyeti TBMM'de kabul etti. Dinçer, basına kapalı gerçekleşen görüşmede, şiddetin önlenmesine yönelik okullarda sivil polis uygulamasından duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. Dinçer, ?sivil polis? uygulamasının eğitimin ruhuna aykırı olduğunu belirtti. Öğretmen ve öğrencilerde fişleme kaygısı yaratacağını ifade eden Dinçer, ?Okullardaki şidettin nedenlerinin araştırılıp ortaya konması? gerektiğini vurguladı. Dinçer, Ergün'den, MEB ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptal edilmesi için girişimde bulunmasını talep etti.

Ergün ise protokolün içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını ancak, okulun içinde polisin bulunmasını öngörmesi durumunda eğitim açısından kabul edilemeyeceğini bildirdi. Protokol konusunda gerekli inceleme ve araştırmayı yaptıracağını kaydeden Ergün, Eğitim-Sen'in dile getirdiği hassasiyetlere katıldığını ifade etti.

Öte yandan Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ve beraberindeki heyetin CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinde okullardaki sivil polis uygulamasının gündeme gelmediği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber