Öğrenciler müzik eşliğinde yılda 35 kitap okuyacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu yöneticileri ve öğretmenleri, her gün müzik eşliğinde 20 dakika kitap okuma projesini hayata geçirdi. Türkiye'de ilk olan proje kapsamında bir öğrenci eğitim yılı boyunca yaklaşık olarak 35 kitap okuma imkânı bulacak.

Merve Eğitim Kurumları bünyesinde Eğitim-Öğretim faaliyetini sürdüren Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu yöneticileri ve öğretmenleri, her gün müzik eşliğinde 20 dakika kitap okuma projesini hayata geçirdi. Yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğü okulda çeşitli kitaplar okuyarak, okuma alışkanlıklarını ilerletiyor.

Okul Müdürü Eyüp Alaca, konu hakkında yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. " Okulumuzda eğitim gören 800 öğrencinin kitap okuma alışkanlığını ilerletmesi ve benimsemesi için böyle bir projeyi hayata soktuk. Her gün sabah öğrencilerimiz dinlendirici müzik eşliğinde kitap okuyor. 20 dakika süren bu etkinliğimiz ardından, öğrencilerimiz normal eğitimleri devam ediyor. Bu proje sonunda bir öğrencimiz eğitim yılı sonuna kadar 35 kitap okuma imkânı sahip olacak. Bu etkinliğimizi başlattıktan sonra velilerimizin bizlere çok büyük destekleri oldu. Onlara da teşekkür ediyoruz" dedi.

Okul velilerinden Dr. Fethi Demir ise " Bir öğrenci velisi olarak okulun böyle bir proje imza atmasından dolayı inanın çok mutluyuz. Çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı verilmesi çok iyi oldu."dedi. Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulunda başlayan kitap okuma projesi 2007-2008 eğitim yılı sonuna kadar aralıksız devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber