İstanbul'a 68 adet yeni metro aracı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), raylı sistemlerde günden güne artan yoğun yolcu talebini karşılamak amacıyla İstanbul için özel tasarlanmış 68 adet yeni metro aracı alacak.

Toplam 78 milyon 132 bin euroya mal olacak yeni metro araçları, yapımı devam eden Bağcılar - İkitelli Başakşehir- Olimpiyat Köyü hattında kullanılacak.

İBB'den yapılan yazılı açıklamaya göre İstanbul için özel tasarlanmış 68 adet metro aracının ilk 8 adedini Fransız Alstom Firması'nın 29 Ekim 2008 tarihinde teslim edeceği belirtildi. Geri kalan metro araçları ise Temmuz 2009'a kadar teslim edilecek. Koltukları anti bakteriyel tekstile kaplanacak olan metro araçlarının bir adedinin 1 milyon 149 bin euro olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada, İstanbulluların konforlu yolculuk yapmasına imkan sağlayacak metro araçlarının özellikleri şöyle sıralandı: "Hepsi klimalı olan yeni araçlarda tüm vagonlardan birbirine geçiş imkanı sağlanan araçlarda böylece tiren içi sirkülasyonun iyeleştirilmesi ve dağılımın homojenleştirilmesi mümkün olacak. Yeni araçlarda her vagona belli aralıklarla ekran monte edilerek, İstanbullulara, yolculuk ve yaşadıkları şehir hakkında bilgiler verilerek yolculuğun daha renkli hale gelmesi sağlanacak. Her kapının üstüne tüm hattı ve gelinen istasyonu gösteren ışıklı panolar yerleştirilecek. Koltuklara ise paslanmaz çelik üzerine antibakteriyel tekstil kaplamalar yerleştirilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber