NEC Çocuk bilgisayarını tanıttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Distribütörlüğü Özel Bilgi İşlem A.Ş. tarafından üstlenilen NEC Bilgisayar, Intel işbirliği ile geliştirilen ve 12 yaş altı çocuklar için özel olarak tasarlanan ''Classmate'' bilgisayarı CeBIT Bilişim Eurasia'da tanıttı.

Fuarda, ürüne ilişkin bilgi veren Özel Bilgi İşlem A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Güven Özek, NEC ve Intel işbirliği ile geliştirilen ürünün çocukların bilgisayar ihtiyaçlarının tamamını karşılayabildiğini söyledi.

''Eğitim alanında ihtiyaç duyulan gereksinimler için global çözüm'' sloganıyla tasarlanan çocuklara özel bilgisayarın, çocukların bilgisayarla güzel şeyler yapmalarına olanak tanıdığını, mevcut bilgisayarlarla erişebilecekleri zararlı içeriklerin ise Classmate ile kısıtlandığını anlattı.

Çocukların kolaylıkla taşıyabileceği şekilde tasarlanan ve 1,45 kilogram ağırlığında olan bilgisayarların Türkiye pazarında bin YTL'nin altında düşük bir fiyatla sunacaklarını dile getiren Özek, ''Bu bilgisayarı çocuklar harçlıklarıyla rahatlıkla edinebilecek'' dedi.

Özek, çocuk bilgisayarının öğrenci için kişiselleştirilmiş öğrenim deneyimi sunarken, ebeveynler için de kontrol sağladığını anlattı.

Önümüzdeki aylarda satışa çıkacak bilgisayarın şimdiden okullardan büyük talep gördüğünü dile getiren Özek, Classmate'nin öğretmenlere zengin içerik, okullara ise minimum BT altyapısı ve kolay kurulum olanağı sunacağını kaydetti.

-CLASSMATE BİLGİSAYARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ-

Verilen bilgiye göre Classmate bilgisayarda, Intel Mobile Processor 900 MHZ işlemci, 256 MB DDR-II bellek, Microsotf Windows/Linux işletim sistemi bulunuyor.

7 inç renkli LCD ekranı bulunan bilgisayarın, 10/100M Ethernet kartı, 802.11b/g WLAN dahili anteni, dual DVD yazıcısı, dahili klavye ve touchpad'ı, li-on bataryası, dahili 2 kanal ses sistemi, dahili hoparlör ve mikrofonu da bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber