65'inde emeklilik anlamsız !

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Gelişmiş ülkelerde 62-65 yaşlarında emeklilik hakkı tanınmasının ekonomik anlamda gerekçesi olamaz.?

Geçtiğimiz günlerde yazdığı kitapla Amerika'da gündeme damgasını vuran ABD eski Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan, İngiliz The Sun gazetesine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı. 81 yaşındaki ?Maestro' lakaplı ekonomi sihirbazı, emeklilik sorununun dünyanın önündeki en önemli problemlerden biri olduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandı:

81 yaşındayım, tenis oynuyorum, çocuklar gibi koşuyorum. Tüm bunlar 70, hatta 50 yıl önce mümkün değildi. İnsanlar artık çok daha sağlıklı bir hayat sürüyor. Bu da ömürlerini uzatıyor. Bunun ekonomik etkileri göz önünde bulundurulmalı.

İnsanlar artık daha geç yaşlara kadar çalışmalı ve daha geç emekli olmalı. Gelişmiş ülkelerde 62-65 yaşlarında emeklilik hakkı tanınmasının ekonomik anlamda hiçbir gerekçesi olamaz. Ayrıca zenginlere ödenen emekli maaşları da bütçe üzerinde sorun yaratıyor. Zenginlere emekli maaşı ödemekten vazgeçmeliyiz.

Petrol fiyalatı arttıkça bindiğimiz otomobiller de küçülecek. Elektrikle çalışan hibrit araçlar ile küçük dizel araçların kullanımında artış kaydedilecek.

Zenginle fakir arasındaki gelir uçurumu sokaklardaki şiddeti artıracak.

Alan Greenspan, 4 ABD başkanıyla 1987-2006 yılları arasında görev yaptı. Merkez Bankası'nı en uzun süre yöneten başkan olarak tarihe geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber