Gül'ü yine MHP kurtardı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP ve MHP kurmayları görüştükten sonra referandum konusunda açıklama yapan Bahçeli, iktidarın elini rahatlattı

AKP'nİn Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü kurtaracak operasyonu da MHP'nin sağladığı destekle başlattı. TBMM'deki oylamaya katıldığı için 367 eşiğinin aşılmasını sağlayarak Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlayan MHP, referandumun Gül'ün durumunu hukuken tartışmalı hale gelmesini önlemek için düzenleme yapılmasına da destek verdi. Anayasa değişikliği paketinin değiştirilmesi için ilk girişim Çarşamba günü gerçekleşti. Deniz Baykal'ın ?Türkiye hukuki kriz içine girer? uyarısının ardından AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ile görüştü. Ergin, pakette değişiklik yapılması halinde MHP'nin buna destek olup olmayacağını sordu. Paçacı'dan olumlu yanıt alan Ergin, Başbakan Erdoğan'a yaptığı görüşme ile ilgili bilgi verdi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya da MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.

Bahçeli açıklama yaptı

AKP, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklama üzerine harekete geçti. Bahçeli, yaptığı açıklama ile iktidar partisinin getireceği düzenlemeye destek olacaklarını bildirdi.

Bahçeli açıklamasında, 21 Ekim'de yapılacak referandum öncesinde 11. cumhurbaşkanı konusunda yaşanan tartışmaların yeni bir gerginliğe meydan vermemesi için referandumun ya yasal değişiklikle gündemden düşürülmesini ya da referandumla kabul edilecek paketteki 11. cumhurbaşkanı ibaresinde değişikliğe gidilmesini önerdi.

CHP, tümden iptal istedi

AKP'li Ergin ve Ergün, hazırladıkları teklifi dün sabah önce CHP'ye götürdüler. Grup Başkanvekili Kemal Anadol ile görüşen AKP'liler, yanıt olarak referandum sürecinin tümüyle durdurulması önerisiyle karşılaştılar.

DTP'den destek

DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ise, AKP'lilerin hazırladığı teklife destek olacaklarını söyledi. CHP'nin referandumdan vazgeçilmesini önermesine, AKP yanaşmadı. ?Sivil anayasa? hazırlayan ve bunu da referanduma götüreceğini açıklayan AKP, 21 Ekim'de halkoyuna sunulacak metindeki düzenlemeleri de bu pakete alabilecek olmasına rağmen referandum sürecini durdurmama kararı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber