Açığa alınıp saldırıya uğrayan Başhekim: Can güvenliğim yok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA).

İKİNCİ kez mahkeme kararıyla döndüğü Malatya Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden daha sonra 2 milyar 400 milyon liralık hurdanın usulsüz satıldığı iddiasıyla yargılanak açığa alınan Dr. Nail Derelioğlu, teravih namazı çıkışı bir grubun saldırısına uğradı.

Teravih namazı için arkadaşlarıyla birlikte gittiği Milli Egemenlik Caddesi'ndeki, Hamidiye Camii'nden çıkışta, yaklaşık 10 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Dr. Nail Derelioğlu, başından ve kolundan yaralandı. Dr. Derelioğlu, çevredekiler tarafından Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve ilk müdahalesi burada yapıldı.

Hastane eski başhekimi Dr. İlhan Geçit'in ihbarıyla 2 milyar 400 milyon liralık hurdanın usulsüz satıldığı iddiasıyla tutuklanarak 2 gün cezaevinde yatıp çıktıktan sonra serbest kaldığında açığa alınan kalan Dr. Nail Derelioğlu'nun avukatı Soner Demirci, hastanenin önünde bir açıklama yaptı:

Dr. Derelioğlu'na saldıran grubun içinde eski Başhekim Dr. İlhan Geçit ve Başhekim Yardımcısı İbrahim Keleş'in de bulunduğunu iddia etti. Avukat Demirci, meydana gelen saldırıda, sopaların ve satırların kullanıldığını da söyledi.

Başından ve kolundan yaralanan Dr. Nail Derelioğlu ise yine hastane çıkışında şunları söyledi: ?Bir haftadır hukuk katliamı yaşanmaktadır. Bu akşam cami çıkışında, canıma kastedilmiştir. Mülki yetkililer, bu konulara duyarsız ve taraflı davranmaktadırlar. Bu saatten sonra gerek kendi, gerek ailemin hayati tehlike altında olduğuna inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanıma hayatımı ve ailemin hayatını emanet ediyorum.'' Derelioğlu, daha sonra ifade vermek üzere Beydağı Polis Merkezi'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber