TTB: Hastalarla hekimleri karşı karşıya bırakacak uygulama ertelensin

Haber Giriş : 05 Ekim 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Gencay Gürsoy, üniversite ve devlet hastanelerinde yatarak tedavi gören hastaların ilaç ve tıbbi malzemelerini bu sağlık kurumlarınca karşılanmasını öngören yasayı eleştirerek, "Hastalarla hekimleri karşı karşıya bırakabilecek bu uygulama tam bir düzene oturtulana kadar ertelenmelidir" dedi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Gencay Gürsoy, üniversite ve devlet hastanelerinde yatarak tedavi gören hastaların ilaç ve tıbbi malzemelerini bu sağlık kurumlarınca karşılanmasını öngören yasanın hekimlerle hastaları karşı karşıya getireceğini söyledi. Gürsoy, ""Hastalarla hekimleri karşı karşıya bırakabilecek bu uygulama tam bir düzene oturtulana kadar ertelenmelidir" dedi.

Gürsoy, düzenlediği basın toplantısında, 15 Ekim'den itibaren Devlet ve Üniversite hastanelerinde tedavi gören hastaların ilaçlarını kurum tarafından karşılayacağını ve bundan dolayı endişe duyduklarını belirtti.

Gürsoy, hasta yakınlarının mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ancak gerekli alt yapı olmazsa hastaların çok daha fazla sıkıntı çekeceklerini söylerek, özellikle üniversite hastanelerinin bu uygulamaya hazır olmadığını vurguladı.

Üniversite hastanelerinin maddi güçlükler içinde olduğunu ve sosyal güvenlik kurumlarının hastanelere borçlarını ödemediğini ifade eden Gürsoy şöyle konuştu:

?Aslında bütün bu sorunların altında sağlık hizmetini piyasaya teslim etme anlayışı ve kurumların kendi yağı ile kavrulan bir işletme haline çevrilmesi anlayışı yatıyor. Bu dönemde özellikle ortaya çıkan, AKP hükümetinin üniversite hastaneleri ile kurumsal gerginlik yaşamasının da tahmin ediyoruz etkileri var, üniversite hastaneleri biraz üvey evlat muamelesi görüyor. Bunların düzeltilmesi lazım. Sorun halkımızın sağlık sorunudur. Kurumlar arası gerginlik buna yol açmamalıdır. Bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekmektedir bu sebeple ilk yapılacak işin bu yasayı ertelenmesinin gündeme getirilmesi olmalıdır?.

Güncel olarak 10 gün sonra uygulanacağı belirtilen ihale sürecine ilişkin olarak da maddi kaynağın olmadığını söyleyen Gürsoy, ?İhale mevzuatının berraklığı ortada yok. Hastanelerde kullanılması muhtemel tüm ilaçların ve malzemelerin bulundurulabileceğine dair ciddi kaygılar mevcuttur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber