Dekan, Sezer'e tepki gösterip istifa etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2007 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA).

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi Tıp FakültesiDekanı Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, görevinden istifa etti.

Rektörlük seçimlerinde aday olan, seçimlerde en çok oyu alıp, YÖK tarafından ilk sırada aday gösterilmesine rağmen 10'ncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından rektör olarak atanmayan Bağcı, Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinin yanı sıra Üniversitelerarası Kurul üyeliğinden de istifa etti. İstifa dilekçesini 17 Eylül 2007 tarihinde veren Prof. Dr. Bağcı, bugün yazılı bir açıklama yaparak istifasını duyurdu.

Dokuz yıldır görevli olduğu Pamukkale Üniversitesi'nde, sekiz yıldır Tıp Fakültesi Dekanlığı yapan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, görev süresinin dolmasına 1.5 yıl kala istifa etmesini, ?Pamukkale Üniversitesi'nin yeni yönetiminin önünü açmak, etik ve bilimsel düşünce anlayışının gereği'' olarak açıkladı.

Pamukkale Üniversitesi'nde uzun süre Rektör Yardımcılığı görevi de yapan Prof.Dr. Bağcı, sekiz yıllık dekanlık döneminde önemli başarılara imza attıklarını belirterek, şunları söyledi:

?Sekiz yıl boyunca Denizli halkının da üniversiteye güveninin verdiği destekle Tıp Fakültesi'ni Türkiye'de araştırmada birinci, eğitimde beşinci sıraya getirdik. Kadromuzla 600 projenin altına imza attık. Yönetimin önünü açmak için dekanlık ve Üniversitelerarası Kurul üyeliğinden Pamukkale Üniversitesi'nde dokuz yıl önce göreve başladığım gün olan 17 Eylül'de istifa ettim. Tıp Fakültesi'ni ve Pamukkale Üniversitesi'ni bundan sonra da daha yukarıda görmek istiyorum. Tıp Fakültesi bizim bıraktığımız konumu daha ileri taşıyamazsa buna en çok ben üzülürüm. Tüm olumsuzluklara rağmen kimseye kırgın ve küs değilim.'' Prof. Dr. Bağcı, Pamukkale Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görevine devam edeceğini belirterek, birlikte görev yaptığı akademisyen ve personeline ve üniversiteye destek veren Denizli halkına teşekkür ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber