?İkinci emeklilik fırsatından yararlanın'

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 12 Ekim 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli maaşını artırmak isteyenlere çağrıda bulunan CHP'li Kılıçdaroğlu, ?İş bulabilenler emekli aylığını kestirip, aktif aylığı tercih etsin. Yasa çıkmadan kimse bu hakkı engelleyemez? dedi

Hükümet, ilk etapta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kararı ile durdurduğu ikinci emeklilik yoluyla yüksek aylık alınmasını, yasa çıkartarak resmen engellemeye hazırlanırken, CHP vatandaşları bu yasa çıkmadan kazanılmış yasal haklarından yararlanmaya çağırdı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ?Emeklilere açıkça çağrı yapıyorum. Yasa çıkmadan önce emekli olup da, iş bulabilenler sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ödemek yerine emekli aylığını kestirip, aktif aylığı tercih etsin. Yeni bir yasa çıkmadan hiçbir otorite emeklilerin bu hakkını engelleyemez? dedi.

Hükümet, 2000 yılından önce emekli olanların, aylıklarını kestirip kısa süre çalıştıktan sonra yüksek emekli maaşı alabilmek için yeniden emekli olmalarını engellemek için yasa çıkartmaya hazırlanırken, CHP, mevcut durumda vatandaşların bu haklarının SGK kararı ile engellenmesinin mümkün olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, SGK kararı ile uygulamanın durdurulmasını ?TBMM iradesine ipotek konulması? olarak nitelendirdi.

?Elinizi çabuk tutun?

Vatandaşların önceki gün TBMM Sağlık ve Çalışma Komisyonu'ndan geçen teklifin yasalaşmasına kadar, ?ikinci emeklilik yoluyla yüksek maaş hakkından? yararlanabileceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ?Emeklilere açıkça çağrı yapıyorum ellerini çabuk tutsunlar. Yasa çıkmadan kimse bu hakkı engelleyemez? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber