Finansbank'tan çok özellikli kredi kartı

Haber Giriş : 16 Ekim 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Finansbank CardFinans'a 10 yeni özellik ekleyerek kredi kartı pazarındaki iddiasını sürdürüyor. Başka hiçbir kredi kartında olmayan 10 yeni özellik eklendiği belirtilen CardFinans ile kredi kartı müşterileri sıfır faizli kredi kullanabilecek, otomobil ve tüketici kredisi alabilecek, işsizlik sigortası kapsamına girebilecekler. Banka, kredi kartı pazarındaki payını yüzde 10'ların üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Finansbank 15 dakikada kredi kartı uygulamasını başlatırken, CardFinans'a 10 yeni özellik ekleyerek kredi kartı pazarındaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. ?Güç Sizde? sloganıyla sunulan yeni CardFinans'ın, kredi kartı hizmetleri yanı sıra kullanıcılarına sıfır faizli kredi avantajı sağlayarak bireysel finansman kartı olarak da işlev göreceği açıklandı. Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş ?Kredi kartı pazarındaki yüzde 8'lik pazar payımızı 2009 sonunda yüzde 10'lu rakamların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz? dedi.

Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş CardFinans'ın yeni özelliklerini tanıtmak amacıyla bugün İstanbul'da bankanın üst düzey yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında CardFinans ile kredi kartı pazarında yeni bir dönem başlattıklarını, kredi kartları başta olmak üzere tüm bireysel krediler alanında hızlı bir büyüme ve yüzde 10'un üzerinde bir pazar payı hedeflediklerini söyledi.

Genel Müdür Şahinbaş, CardFinans kullanıcı sayısının yedi yılda 2 milyon 900 bin adede ulaştığını ve pazarın liderleri arasına girdiklerini ifade ederek, ?Şimdi CardFinans yeni özellikleri ile bir kredi kartından çok daha ötesine geçerek gerçek bir bireysel finansman aracı haline gelecek. Müşterilerimizin cüzdanlarındaki tek kredi kartı olmak ve tüm harcamalarını da CardFinans'ta toplamak istiyoruz? diye konuştu.

?HEDEF 12 MİLYON YENİ BANKA MÜŞTERİSİ"

CardFinans'ın temel hedeflerini açıklayan pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Temel Güzeloğlu ise Finansbank'ın esas olarak bankacılık sistemine gelecek beş yıllık sürede yeni girecek 12 milyonluk müşteri kitlesini hedeflediğini vurgulayarak ?Ekonomik büyüme ve kişi başına düşen milli gelir artıyor. Genç nüfusun yanı sıra hayat standartlarını yükseltmek isteyen kesimler bankaların yeni müşterileri olacak. Her yıl 2 milyonun üzerinde yeni banka müşterisi sisteme giriyor. Biz de Finansbank olarak, bankacılıktan çok şey bekleyen, kredi kartı ile birçok bankacılık özelliğini bir arada görmek isteyen bu yeni kitleyi CardFinans ile buluşturmak istiyoruz? dedi.

?KİŞİ BAŞINA 12.5 KREDİ KARTI DÜŞÜYOR?

Bireysel Bankacılık Grup Yöneticisi Tunç Akyurt ise kredi kartı kullanıcılarının taksit, indirim ve puan sistemi içinde bir kısır döngüyle karşı karşıya bulunduğunu ve farklılaştırma anlayışı içinde CardFinans'a başka kredi kartlarında olmayan 10 yeni özellik eklediklerini belirterek, şunları söyledi:

?Kredi kartı pazarı büyümesini sürdürüyor. Henüz doyum noktasına gelinmedi. Eylül 2007 itibariyle sistemde toplam 35.5 milyon kredi kartı bulunuyor. Müşteri sayısı ile baktığımızda ise 14 milyonun üzerinde bir kredi kartı müşterisi olduğunu görüyoruz.Yani kişi başına 2.5 kredi kartı düşüyor. Kart adedi yıllık ortalama yüzde 17 büyürken ,Kredi kartı alacakları ise yüzde 42'lik yıllık büyüme ile 25 milyar YTL'ye ulaşmış durumda. Biz bankacılık sistemine yeni eklenecek nüfusla birlikte kredi kartı pazarındaki büyümenin bu hızda süreceğini bekliyoruz.?

YENİ CARDFİNANS'IN AVANTAJLARI

Tunç Akyurt'un verdiği bilgiye göre yeni CardFinans'a sahip olacak müşteriler, kredi kartları ile alışveriş yapmanın yanı sıra, verecekleri ekstre bakiyesi sözüne karşılık kredi kartı limiti içinden sıfır faizle kredi çekerek her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek, kartlarını göstererek, herhangi bir ek belgeye ihtiyaç olmadan Finansbank'tan ihtiyaç veya oto kredisi kullanabilecek, ücretsiz otomatik fatura ödeme talimatının yanı sıra kira ve aidat gibi düzenli ödemeler için de CardFinans'a EFT/havale talimatı verebilecekler. Harcamalarını kontrol altında tutmak isteyen kart sahipleri ise belirledikleri aylık ekstre tutarını aştıklarında SMS ile uyarılarak, bilgilendirilecek. CardFinans İşsizlik Sigortası hizmeti ise kart sahibinin isteği dışında işsiz kalması durumunda, kredi kartı hesap ekstresi borç bakiyesi, sigorta teminat limitleri dahilinde ?karşılıksız? olarak karşılanacak.

Akyurt yeni dönemde kredi kartının tüm kontrol ve onay mekanizmalarından geçtikten sonra 15 dakika içinde başvuru sahibine bizzat şubede teslim edileceğini ve uygulamanın ilk aşamada bankanın 50 şubesinde başlatılacağını ve sonrasında tüm şubelere yaygınlaştırılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber