18 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 18 Ekim 2007 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 BÜTÇESİ AÇIKLANIYOR

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dün TBMM'ye sunulan 2008 mali yılı bütçesinin ayrıntıları hakkında bilgi verecek. (Saat:11.00)

-ESAD'IN TEMASLARI

-Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı Meclis'te ziyaret edecek. (Saat:09.30)

-Daha sonra İstanbul'a geçecek olan Esad'ın burada bazı toplantılara katılması ve ziyaretlerde bulunması bekleniyor.

-Esad ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Beyaz Köşk'te onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak. (Saat:20.00)

-TEZKERE'NİN YANKILARI

-TBMM'de, 19 red oyuna karşılık, 507 oyla kabul edilen sınır ötesi operasyon tezkeresinin iç ve dış yankıları izleniyor.

-Türkiye Barış Meclisi üyeleri, tezkere ve sınır ötesi operasyonla ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KABUL EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haftalık olağan görüşme için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:15.30)

-Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Türk Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, Kanada Ankara Büyükelçisi Yves Brodeur'u kabul edecek. (Saat:14.30/15.00)

-Gül, EXPO-2015 etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul Adile Sultan Kasrı'nda verilecek akşam yemeğine katılacak. (Saat:20.15)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN YAĞCILAR'I KABUL EDECEK

-Başbakan Erdoğan, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar'ı AKP Genel Merkezi'nde kabul edecek. (Saat:12.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-Melis Genel Kurulu, gündemdeki maddeleri görüşmek üzere toplanacak. (Saat:15.30)

-MECLİS DIŞİŞLERİ KOMİSYONU TOPLANIYOR

-Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Meclis Dışişleri Komisyonu üyelerine, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde kabul edilen ?Ermeni Soykırımı Tasarısı? hakkında brifing verecek. (Saat:16.30)

-BAKAN GÖNÜL MACARİSTAN SAVUNMA BAKANI SZEKERES İLE GÖRÜŞÜYOR

-Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maracirsatn Savunma Bakanı Imre Szekeres ile bir araya gelecek. (Saat:15.30)

-CHP'Lİ KOÇ ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR

-CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, İnşaat Mühendisleri Odası'nda, CHP Olağan Kurultayı öncesi genel başkanlık için adaylığını açıklamak üzere basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)

-?EKSİKSİZ DEMOKRASİ? SEMPOZYUMU DÜZENLENİYOR

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen ?Eksiksiz Demokrasi? konulu sempozyuma katılacak. (Saat:09.30)

-ASO BAŞKANI ÖZDEBİR'DEN BAKAN YAZICI VE UNAKITAN'A ZİYARET

-ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı ayrı ayrı ziyaret edecek. (Saat:12.30/14.00)

-SHP LİDERİ KARAYALÇIN: ?SINIR ÖTESİ OPERASYON TEK ÇÖZÜM DEĞİL?

-SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Kuzey Irak'a yapılacak sınır aşırı bir operasyonun tek çözüm olamayacağını savundu. Karayalçın, ?Ben sınır aşırı operasyonunu sonuç alıcı görmüyorum. Böyle bir harekatın terörü önleyeceği kanısını asla taşımıyorum. Ancak, söz konusu harekatın, Irak yönetimini Türkiye ile işbirliği yapmaya zorlamak gibi çok önemli bir kazanımı olacağını düşünüyorum? dedi.

-OXFORD ÜNİVERSİTESİ'NDEN DSP'Lİ VEKİLE ?TERÖR? ÖZRÜ

-Dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında gösterilen Oxford, kendi yayınladığı ?Project Work? isimli kitapta, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın övüldüğünü ortaya çıkaran ve duruma tepki gösteren DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi'ye bir özür mektubu gönderdi. Söz konusu kitabın akademik bir çalışma olduğu belirtilen mektupta, kitapta PKK'yı öven kısımların yazar tarafından yazılmadığı ve bir basın kuruluşundan alıntı yapıldığı kaydedildi.

-TÜRKİYE GÜNDE 117 MİLYON DOLAR FAİZ ÖDÜYOR

-Devlet, yılın ilk dokuz ayında 42.8 milyar YTL'lik (yaklaşık 32 milyar dolar) faiz ödemesi gerçekleştirdi. Bu dönemde günlük ödeme ortalama 157 milyon YTL'ye (117 milyon dolar), haftada yapılan ödeme ise 1 milyar 97 milyon YTL'ye (818 milyon dolar) geldi. Anılan dönemde ayda ortalama 4.7 milyar YTL (3.5 milyar dolar) faiz ödemesi yapıldı.

-YAPI KREDİ'NİN HEDEFİ 5 YIL İÇİNDE SEKTÖRÜN EN BÜYÜĞÜ OLMAK

-Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, özel bankacılık, kredi kartları, bireysel, ticari ve kurumsal bankacılık alanında 3-5 yıl içinde liderliği hedeflediklerini söyledi.

-FED'İN FAİZ İNDİRİMİ EN ÇOK TÜRKİYE GİBİ ÜLKELERE YARADI

-MerrillLynch Ekim ayı Fon Yöneticileri Araştırma Raporu'na göre ABD Merkez Bankası FED'in yarım puanlık faiz indirimi ile birlikte ortaya çıkan olumlu ortamdan en büyük yararı, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu "gelişmekte olan" piyasalar sağladı.

-İSTANBUL'A SU TAŞIYAN PROJEDE 4,5 AYDA 3.5 KM YOL ALINDI

-ALKE-ATAÇ, İstanbul'un susuzluk sorununu çözmek için yürütülen Melen Projesi'nde, 4.5 ayda 3.5 kilometrelik hattı tamamladı.

-YARGITAY'DAN ?DİLARALAR ÖLMESİN' KARARI

-Yargıtay Ceza Genel Kurulu, ağzı açık bırakılan rögara düşerek ölen 5 yaşındaki Dilara Dumrul gibi çocukların ölmemesi için emsal bir karara imza attı. Spor tesislerinin tamir ve tadilat işini alan müteahhit, ikaz levhaları asmadığı için basketbol potasına asılan Serkan Kaymak'ın ölümüne neden oldu. Mahkeme, sanık hakkında ?tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçunu işlediği gerekçesiyle mahkumiyet kararı verdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin beraat verilmesi gerektiği yönündeki kararına mahkeme direnince dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na geldi. Genel Kurul, Dilara gibi çocukların ölmemesi için sanıkların mahkumiyetine karar verilmesine hükmetti.

-YARGITAY: ?EŞLERİN ARALARINDAKİ HUKUKİ İLİŞKİDE YAZILI SÖZLEŞME ARANMAZ?

-Yargıtay, karşılıklı güvene dayalı olarak kurulan evlilik birliği içinde eşlerin aralarındaki hukuki ilişkiyi sözleşmeye bağlamalarının beklenemeyeceğine karar verdi. Yargıtay, bu gerekçeyle evlilik süresince çalışan kadının edinilen mallardan pay alması gerektiğini belirtti.

-DİYANET'TEN ?CAMİLERDE GSM KARIŞTIRICI CİHAZ KULLANIN? GENELGESİ

-Namaz esnasında telefonu çalan cemaat Diyanet İşleri Başkanlığı'nı harekete geçirdi. Başkanlık, cami ve mescitlerin huzur ve sükunetini sağlamak ve cep telefonlarına ait zil seslerinden kaynaklanan şikayetleri önlemek amacıyla, cami ve mescitlerde GSM karıştırıcı cihaz kullanılmasının uygun görüldüğünü belirten bir genelge yayınladı.

-FİLMEKİMİ'NE İLGİ GİDEREK ARTIYOR

-İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek olan ?Filmekimi?, yarın başlıyor. Bugüne kadar 25 binin üzerinde bilet satılan Filmekimi, 25 Ekim'e kadar sürecek.

-TÜBİTAK'TAN ULUSLARARASI GIDA VE BESLENME KONGRESİ

-TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gıda Enstitüsü (GE) tarafından düzenlenen ?Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi?nin ikincisi 24 -26 Ekim tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müze'sinde gerçekleştirilecek.

ANKA

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat: 15.30)

- Gül, Türk Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan ile veda ziyaretinde bulunacak olan Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Yves Brodeur'u da Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Gül, Expo-2015 etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'daki Adile Sultan Kasrı'nda düzenlenecek akşam yemeğine katılacak.

2- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Yasası Tasarısı'nın TBMM'ye sunulması dolayısıyla Maliye Bakanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

3- Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın temasları...

- Esad, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret edecek.

- Başbakan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad onuruna İstanbul Emirgan'daki Beyaz Köşk'te akşam yemeği verecek.

4- TBMM Başkanı Toptan, Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Macaristan Savunma Bakanı Imre Szekeres, Zonguldaklılar Derneği Genel Başkanı Şerafettin Üstünkol, Arjantin Büyükelçisi Sebastian Brugo Marco, Umman Büyükelçisi Muhammed Nazır El Vohaybi, Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz ve Sudan Büyükelçisi Muhammed El Hasan Ahmet Elhaj'ı ayrı ayrı kabul edecek.

5- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar'ı, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

6- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Mısır'ın başkenti Kahire'de temaslarda bulunacak.

- Babacan, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt ile görüşecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

- Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve Başbakan Ahmed Nazif tarafından kabul edilmesi beklenen Babacan, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile de bir araya gelecek.

7- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türkiye Gazeteciler Cemiyetince İstanbul'da düzenlenen "Yerel Medyanın Sorunları ve Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısının" açılışında konuşacak.

8- Yeni kurulan Çankırı Karatekin Üniversitesinin akademik yılı, Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu'nun katılacağı törenle başlıyor.

9- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Expo 2015 Fuarı'na aday olan İzmir'i incelemek amacıyla Türkiye'de bulunan yabancı delegelerle İstanbul'da bir araya gelecek.

- Tüzmen, daha sonra EUROMED Bakanlar Konferansı'na katılmak üzere Portekiz'e gidecek.

10- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Barolar Birliğince Ankara'da düzenlenen "Eksiksiz Demokrasi Sempozyumu"nun açılışında konuşacak.

11- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Macaristan Savunma Bakanı Imre Szekeres ile makamında bir araya gelecek.

12- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Arnavutluk Sağlık Bakanı Nard Ndoka ile bakanlıkta görüşecek.

13- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi'nin hizmet binası ve deposunun açılış törenine katılacak.

- Continental-Contitech'in ticari araç hava süspansiyon körüğü üretim tesislerini hizmete açacak olan Çelik, "Nilüfer Vadisi Rekreasyon Alanı Projesi"nin temelini atacak.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Doğan Yayın Holding'in Anadolu'daki Avrupa Toplantıları etkinliği kapsamında Ordu Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılacak.

15- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da, "Nuh'un Gemisi Biyolojik Çeşitlilik Veritabanı"nı kullanıma açacak.

16- TBMM'den...

- Genel Kurul, gündemindeki konuları görüşecek. (Saat: 15.00)

- Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerine Ermeni tasarısına ilişkin brifing verecek.

17- AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Portekiz'in başkenti Lizbon'da başlıyor.

18- Siyasi partilerden...

- CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, parti kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılması yönünde alınan karara ilişkin İstanbul AKM önünde basın açıklaması yapacak.

19- Türkiye Haber-İş Sendikasınca Türk Telekom'da uygulamaya konulan greve ilişkin gelişmeler izleniyor.

20- UniCredit Grubu tarafından düzenlenen "Uluslararası Proje Finansmanı Toplantıları"nın ikincisi, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

21- KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarı, Denizli'de açılıyor.

- Fuarın açılışına, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eyüp Şenol Ömeroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın katılacak.

- TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu, Denizli Ticaret Odası Ahi Sinan İlköğretim Okulunun açılış töreninde de yer alacak.

22- Toplantı... Seminer... Konferans...Şenlik...

- Kızılay Genel Başkan Vekili Servet Rüştü Karahan, İzmir'de "Tesco Kipa Kızılay Ramazan dayanışması ve bağış sonuçları" konulu basın toplantısına katılacak.

- Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman, Ankara'daki holding binasında düzenleyeceği basın toplantısında, Türkiye otomotiv sektörünün 2007 yılını ve 2008 yılı beklentilerini değerlendirecek. Toplantının ardından, Ankara Gölbaşı'nda yapımı tamamlanan ağır vasıta tesislerinin açılışı yapılacak.

- İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) ekim ayı olağan meclis toplantısı yapılıyor.

- Turkland Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman'ın katılımıyla, İstanbul'da basınla sohbet toplantısı düzenlenecek.

- Ege Üniversitesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Konrad Adenauer Vakfının düzenlediği "Türkiye ve Almanya'da ekonomik ve sosyopolitik yapısal reformlar" konulu sempozyum, İzmir'de başlıyor.

- İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Dokuz Eylül Üniversitesinde "Dokuz Eylül Üniversitesinin 25. yılında İzmir'in gelecek 25 yılına bakış" konulu konferans verecek.

- Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek "Uluslararası Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri" konulu konferans başlıyor.

- Diyarbakır Valiliğince "Diyarbakır Karpuz Şenliği" düzenlenecek.

- 4. Uluslararası 7. Ulusal Menopoz-Osteoporoz Kongresi, Antalya'da başlıyor.

23- Müteahhit alacakları ve yol projeleri...

- Doğu Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında 2007 yılında yapılan ek çalışmaların sonucunda, eylül ayı itibariyle 461 milyon YTL müteahhit borcu birikti.

- 2007 yılı sonu itibariyle müteahhitlerin ödenek üstü harcamalarının ise 730 milyon YTL'ye ulaşması bekleniyor.

24- 29. Kıtalar Arası Avrasya Maratonu'nun tanıtımı amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi, basın toplantısı düzenliyor.

25- TFF 2. Lig 1. ve 2. gruplarda 10. hafta maçları yapılıyor.

26- Turkcell Süper Ligi'nde 9. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber