Doktorların 'bir şeyi yok' dediği çocuk bir gün sonra öldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da şeker sanarak yediği maytaptan zehirlenip, ölen çocuğun ailesi hastaneyi ve doktorları suçladı. Anne Sevda İnce, "Doktorlar 'bir şeyi yok' deyip sadece serum verdiler, çocuğum 24 saat içinde zehirlenerek öldü" dedi.

Olay, Konya'nın Ilgın İlçesi Ayvatdede Mahallesi Çavuşoğlu Caddesi'nde gerçekleşti. Ramazan Bayramı'nın 2. günü sokakta oynayan çocuklardan aldığı maytapları şeker sanarak yutan Sudenaz İnce, evine geldikten bir süre sonra fenalaştı.

Annesi Sevda İnce'ye maytap yuttuğunu söyleyince, ailesi küçük Sudenaz'ı Ilgın Doktor Vefa Tanır Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Anne Sevda İnce'nin iddiasına göre Ilgın Devlet Hastanesi ve Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi doktorları kendileriyle yeterince ilgilenmedi.

Ilgın Devlet Hastanesi görevlilerine çocuğunun maytap yuttuğunu anlattığını belirten Anne Sevda İnce, doktorların ise müdahale etmeden Sudenaz'ın Konya'ya gönderdiğini aktardı.

Konya'ya götürme imkanının olmadığını doktorlara söylediğini aktaran Anne Sevda İnce, görevlilerin kendisine içinde yaralılar bulunan ambulansla gitmesini önerdiğini ifade etti.

Kızını kendi imkanlarıyla Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdüğünü bildiren Sevda İnce, burada da Sudenaz ile hiç ilgilenilmediğini ileri sürerek: "Röntgen çektiler, midesinde bir şey olmadığını söylediler. Serum taktılar, o gece orada kaldık" dedi.

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde doktorların saatlerce Sudenaz ile ilgilenmediğini öne süren Anne Sevda İnce, yaşadıklarını şöyle anlattı: "O gece kızımın ellerinin ve ayaklarının soğuduğunu, dudaklarının morardığını gördüm. Bunun üzerine doktorlara 'kızım ölüyor' dedim. Doktorlar, kızımın durumunun kötü olduğunu anlayınca Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti. Tıp Hastanesi'nde doktorlar, çok geç kalındığını, bu zamana kadar midesinin yıkanması gerektiğini söyledi. Kızım hastanede 15 dakika kaldıktan sonra hayatını kaybetti."

Baba Tayfun İnce, Ilgın Devlet Hastanesi'ne ve Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi ile doktorlar aleyhine dava açacağını söyledi.

Tayfun İnce, Sudenaz'ın Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde midesinin yıkanmadığını, çocuğunun ihmalden öldüğünü iddia etti. Ilgın Devlet Hastanesinde imkanlar olduğu halde kızına hiçbir müdahale yapılmadığını ileri sürdü.

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi yetkilileri ise konu hakkında ihmallerinin olmadığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber