Azmin zaferi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de küçük yaşta evlendirildiği için okuyamayan kadın, ortaokul, lise ve üniversite eğitimini dışarıdan tamamladıktan sonra master yapmaya başladı.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans eğitimine başlayan Ferziye Küçük (50), yaptığı açıklamada, 38 yıl sonra yeniden okul sıralarında oturarak eğitimcilerin karşısına geçmenin heyecanını yaşadığını anlattı.

Erken yaşta evlendirildiği için ilkokuldan sonra okuyamadığını ifade eden Küçük, okuma özlemini dindiremediğini, bu nedenle yıllar sonra eğitimini kaldığı yerden yeniden sürdürdüğünü belirtti.

Ortaokul, lise ve üniversiteyi dışardan sınavlara girerek tamamladığını bildiren Küçük, şu bilgileri verdi:

''Ailem, ısrarcı okuma isteğim karşısında 15 yaşında beni evlendirdi. Onları suçlamıyorum, belki o zamanın şartlar öyle gerektiriyordu ve şimdi çok mutlu bir evliliğim var. Ancak, evlenince eğitimimi sürdüremedim. Aradan yıllar geçtikten sonra dışardan sınavlara girerek ortaokul ve lise eğitimimi tamamladım. Geçen yıl da Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Bu yıl da yüksek lisans sınavlarını kazanarak master yapmaya başladım. Beni en çok heyecanlandıran ise 38 yıl sonra yeniden okul sıralarıyla tanışmak oldu. İlkokuldan sonra hep dışarıdan eğitimimi sürdürdüm. Şimdi okul sıralarına oturup hocalarımdan ders almak beni çok mutlu ediyor.''

-AİLECE EĞİTİM SEVDALILARI-

Özel bir dershanede halkla ilişkiler sorumlusu olarak çalışan Küçük, iki kızı ve 1 oğlu olduğunu, eğitim sevdasının ailesinin tüm fertlerinde yaşadığını belirtti.

Ailede sadece işçi emeklisi olan eşinin eğitimini sürdürmediğini, onun da kendilerinin okuması için büyük fedakarlıklar yaptığını vurgulayan Küçük, şöyle devam etti:

''Büyük kızım, sivil havacılık bölümünde yüksek lisans yaptıktan sonra aynı bölümde doktora yaptı. Küçük kızım, geçen yıl Rus Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu ve bu yıl o da yüksek lisansa başladı. Geçen yıl, ben açıköğretim fakültesinden büyük kızım doktoradan ve küçük kızım üniversiteden aynı anda mezun olmuştuk. Hala bunun gururunu yaşıyorum. Oğlum da üniversite eğitimini sürdürüyor. Ailece okumayı ve eğitimi çok seviyoruz. Vatanımı çok seviyorum. Vatınını sevmenin laf ile olmayacağına inanıyorum. Vatanını en çok seven kendini en iyi yetiştirendir. Bu inançla eğitimimi sürdürüyorum. Doktora yapıp iyi bir eğitimci olmak ve insanlara faydalı işler yapmak istiyorum. Okudukça yeni şeyler öğrenip kendimi geliştiriyorum. Öğrendikçe ülkemi ve insanları daha çok seviyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber