Azeri iş adamı Gurbanoğlu'na FETÖ'ye üyelikten dava açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Azeri iş adamı Gurbanoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi- İddianamede, Gurbanoğlu'nun FETÖ/PDY ile olan yogun irtibatını, 17/25 Aralık süreci sonrasında da devam ettirdiği belirtildi-

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2020 14:24, Son Güncelleme : 12 Haziran 2020 14:41
Azeri iş adamı Gurbanoğlu'na FETÖ'ye üyelikten dava açıldı

Azeri iş adamı Mubariz Gurbanoğlu'nun FETÖ/PDY kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, sanık Mubariz Gurbanoğlu'nun faaliyetleri ve sorusturma evrakına yansıyan irtibatlı oldugu kisiler hakkında araştırma yapıldığı belirtildi.

Mubariz Gurbanoğlu'nun FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Rusya'daki okullarına para aktardıgına iliskin internet aracılıgıyla araştırma yapıldığı ifade edilen iddianamede, Atlantic International School adlı okulun yönetim kurulundakilerin isim ve fotograflarının bulundugu web linki ile görüntülerinde, Gurbanoğlu'nun yanı sıra örgütün üyesi ve yöneticisi firari Akın Ipek, Harun Tokak ve Ihsan Kalkavan'ın da bulundugu kaydedildi.

İddianamede, okulun yönetim kurulu üyeleri arasında örgütün sözde Rusya/Moskova imamı olarak belirtilen Ahmet Hamdi Vural'ın ismi ile fotografının da bulundugu aktarılarak, sanık Gurbanoğlu'nun FETÖ/PDY elebası Fetullah Gülen'in yegeni Selman Gülen'le de ilişkisinin olduğu anlatıldı.

Firari İhsan Kalkavan'ın, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girisimi sonrasında dahi sanıkla irtibat kurarak, hakkındaki soruşturmadan haberdar olduğu değerlendirilen iddianamede, bu dogrultuda adli makam sahibi bir kısım kisilerle bir araya gelen sanığın, hukuka aykırı sekilde menfaat temin ettigi belirtildi.

İddianamede, tanık beyanları, iletisim kayıtlarının analizleri, MASAK raporu, sanığın yurda giris cıkıs kayıtları, acık kaynak inceleme tutanakları ile arama el koyma tutanaklarının incelenmesi sonucu Gurbanoğlu'nun 17/25 Aralık öncesinde FETÖ/PDY ile olan yogun irtibatının 17/25 Aralık süreci sonrasında dahi devam ettiği vurgulandı.

Sanığın örgütün birçok alandaki yöneticileriyle 2016'ya kadar yogun irtibat ve birlikteliginin devam ettigi, örgütün yurt dısı yapılanmasından sorumlu Ahmet Hamdi Vural ile gizlilik esasına dayalı görüsme ve irtibatının oldugu anlatılan iddianamede, jammer cihazları kullanılarak bu görüşmelerin içeriginin ögrenilmesinin engellemeye çalısıldığı aktarıldı.

İddianamede, "Örgüt yöneticisi Fetullah Gülen ile yüz yüze görüsüp kisisel esyalarını dahi alıp kurmus oldugu müzede sergileyecek kadar örgüte yüksek aidiyet içerisinde hareket ettigi anlaşılan sanık Gurbanoğlu'nun yurt dısında bulunan okul ve derneklerin varlık ve faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla maddi yardımda ve yönetimsel işlemlerde bulundugu anlaşılmıştır." denildi.

Sanık Gurbanoğlu'nun gözaltı ve savunma delil tespiti sürecinde FETÖ/PDY örgüt mensupları ile benzer sekilde, savunma yapmayı reddederek örgütsel tavır sergilediği ifade edilen iddianamede, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Bu olus sekliyle eylem sürekliligi, yogunlugu ve çesitliligi göz önüne alındıgında, sanığın FETÖ/PDY örgütü içerisinde çesitli ve yogun sekilde tespit edilen eylemleriyle örgütle organik bag içerisine girip örgüt talimatları dogrultusunda faaliyetlerinin bulunduguna dair deliller elde edilmiştir. Bu deliller neticesinde sanığın, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeligi suçunu isledigi yönünde hakkında kamu davası açılması için yeterli ve somut delillerin elde edildigi anlasılmıstır."

Sanık Mubariz Gurbanoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianame, gönderildiği İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

(Sürecek)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber