Teröre meclis araştırması istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2007 12:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

MHP, "bölücülük ve terörle mücadele konusunda son 5 yıl içinde ortaya çıkan zafiyetler ve alınması gereken önlemlerle" ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ile Oktay Vural, konuyla ilgili Mecliste ortak basın toplantısı düzenledi. Şandır, bölücü terör karşısında milletin ve devletin kan kaybettiğini, AK Parti Hükümetinin, bu konu karşısında acz içinde olduğunu savundu.

Bölücü terör konusunda iktidarın, her geçen gün ülkeye zaman kaybettirdiğini ileri süren Şandır, şunları söyledi:

"Bölücü terörle mücadelede, TBMM zemininde, AKP iktidarına da bir anlamda destek olacak şekilde, terörle mücadele stratejisinin araştırılacağı bir araştırma komisyonu kurulmasını gerekli görüyoruz. Bu anlamda diğer siyasi partilere de çağrıda bulunarak, Türkiye için çok önemli olan bu konuyla ilgili tedbir alınmasının ötesinde, bölücü terörün kökünün kazınması için yapılması gereken ne varsa, onun yapılmasına katkı verilmesini talep etmekteyiz. Bununla ilgili önergeyi, bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz."

Oktay Vural da terör konusunda çözümün ve çarenin yerinin, öncelikle Meclis iradesi olması gerektiğini vurgulayarak, gücünü Türk milletinin birliğinden ve tarihsel kardeşliğinden alan Meclisin, en zor ve imkansız görülen zamanlarda, milletinin geleceğiyle ilgili isabetli kararlar aldığını söyledi.

Terörle mücadele konusunun bütün yönleriyle ele alınması amacıyla, TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonu kurulması için Meclis zemininde bir girişim başlatılması gerektiğini dile getiren Vural, şunları kaydetti:

"Bu görüş çerçevesinde, TBMM Başkanlığına bölücülük ve terörle mücadele konusunda, özellikle son 5 yıl içinde ortaya çıkan zafiyetler, alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak araştırma komisyonu kurulmasını talep ediyoruz. Türkiye'nin en önemli çatısı altında, bugüne kadar maalesef terörle ilgili ne bir genel görüşme yapılabilmiş, ne de terörü azdıran sebepler konusunda araştırma komisyonu kurulabilmiştir. MHP olarak alınabilecek tedbirlerin tespit edilmesi ve bugüne kadar ortaya konan zafiyetlerin kaldırılması amacıyla verdiğimiz teklif, diğer siyasi partilere de bir çağrıdır. Bu konudaki çağrımız, diğer siyasi partiler tarafından da değerlendirilecektir. Meclis zemininde ortak bir irade oluşturup, milli iradenin bu sorunla uğraşma kararlılığını belirtecek, alınacak tedbirleri ortaya koyacak bir komisyon kurulmasının önü açılacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber