TÜYAP 26. İstanbul Kitap Fuarı 27 Ekimde açılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 26. İstanbul Kitap Fuarı, 27 Ekimde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla 17. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak açılıyor.

9 gün sürecek olan İstanbul Kitap Fuarı'na 34 ülkeden yayın evleri ve yayıncılar birliği temsilcileri katılacak. Yurt dışından gelecek 35 konuk yazarın katılımıyla 250 etkinlikte 800 yazar ve sanatçı, okurlarıyla buluşacak.

Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki 6 salonda gerçekleştirilecek etkinliklerin ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Frankfurt Kitap Fuarı Direktörü Jürgen Boos, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ahmet Arı, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Çetin Tüzüner, Basın Yayın Birliği Başkanı Hayati Bayrak, Türkiye Yayıncılık Komitesi Yürütme Kurulu Başkanı Müge Gürsoy Sökmen, TÜYAP Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ile birlikte "Frankfurt 2008 Onur Ülke Türkiye" konulu bir basın toplantısı düzenleyecek.

Aynı gün Interexpo Salonu'nda Hasan Bülent Kahraman ve Erdem Öztop'un konuşmacı olacağı "2000'lerin Sonu, Türkiye, Siyaset ve Kültür", fuarın "onur yazarı" Metin And ile Doğan Hızlan'ın konuşmacı olarak katılacağı "Onur Yazarı Metin And ile Sohbet" başlıklı söyleşiler yapılacak.

Yine aynı gün Büyükada Salonu'nda ise KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın konuşmacı olacağı söyleşinin yanı sıra şairler Ataol Behramoğlu, Enver Ercan, Seyhan Erözçelik, Birhan Keskin, Murathan Mungan, Adnan Özer, Romanya'dan Ioana Ieronim, KKTC'den Alev Adil, Katalonya'dan Anna-Aguilar Amat, Eva Cox, Slovenya'dan Brane Mozetic ve Jana Putrle, Polonya'dan Jerzy Jarniewicz ve John Barnie'nin katılacağı "Şairler Buluşması/Uluslararası Şiir Okumaları" başlıklı söyleşi yer alacak.

İstanbul Kitap Fuarı ve ARTİST 2007, 27 Ekim-3 Kasım 2007 tarihleri arasında 11.00-20.00, kapanış günü olan 4 Kasım 2007 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber