Genel Sağlık Sigortası Yasasına ilişkin taslak Danışma Kurulu'nda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi tarafından kısmen iptal edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'na ilişkin taslak, Üçlü Danışma Kurulu üyelerine sunuldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işçi ve işveren konfederasyonlarının katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Üçlü Danışma Kurulu'nu topladı.

Çelik, önümüzdeki bir aylık süre içerisinde sivil toplum kuruluşlarının değerlendirmelerini kendilerine aktarmalarıyla azami bir konsensüs içerisinde taslağın yasalaşması konusunda el birliği içerisinde olacaklarını kaydetti.

Çelik, sosyal güvenlik kurumunun hazırladığı taslağın ne gibi değişiklikler getirdiğinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

"İçeriğin en önemli bölümü Anayasa Mahkemesinin iptal gerekçesi olan konulardır. Kamu çalışanlarına Anayasa Mahkemesinin bakışı ve yorumu bellidir. Biz o bakış çerçevesinde ama sosyal güvenlik reformunu da dikkate alarak bir düzenlemeyi gerçekleştirmeye çalıştık. Bu konu taslak düzeyinde olduğu için tüm tarafların ve tüm ilgililerin, dolayısıyla 70 milyonun enine boyuna tartışması gereken bir konu olduğu için 1 aylık süreyi çok önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu çerçevede yapılacak olan değerlendirmeler, taslağa ciddi katkılar sağlayacaktır."

Çelik, tasarının yürürlüğe girmesi için öngördükleri tarihin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Sosyal Güvenlik Reformu'nu TBMM'ye Kasım'ın sonu, Kasım'ın ikinci yarısı itibarıyla sevk etmeyi düşünüyoruz. Aralığın ilk haftasında da genel kurulda görüşüp Yasa'yı TBMM'den geçirmek niyetindeyiz. Yürürlük tarihi olarak teknik bazı gerekçeler var. Belki dördüncü ayın sonu belki beşinci ayın başı gibi bir takvim verilebilir. Bu süreç içerisinde altyapı çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor."

Çelik, Türk Telekom'da süren grevle ilgili bir soruyu yanıtlarken, grevin anayasal bir hak olduğunu ve bu hakka saygıyla yaklaştıklarını söyledi.

Çelik, işsizliği önleme konusunda hükümetin ne gibi adımlar atmayı planladığının sorulması üzerine, yarın yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında bugüne kadar bu konularda yapılmış olan tüm birikimlerin masaya yatırılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber