Albaya zimmet tutuklaması

Haber Giriş : 24 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Albay Varol Kutlu ile Yüzbaşı Nevzat Erensoy, Jandarma Asayiş Vakfı Düzce Şubesi aracılığıyla toplanan paraları zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla tutuklandı

Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Varol Kutlu ile eski Düzce İl Jandarma Merkez Komutanı Yüzbaşı Nevzat Erensoy, Jandarma Asayiş Vakfı Düzce Şubesi aracılığıyla toplanan paraları zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla tutuklandı.

Müfettişler ortaya çıkardı

Ardahan'dan Düzce'ye 2002'de atanan Kutlu ile bir yıl önce Düzce'de göreve başlayan Yarbay Şenol Boyu ve 4 yıldır Düzce'de görev yapan Erensoy hakkında 1.5 ay önce Jandarma Genel Komutanlığı'na şikâyette bulunuldu. Adı açıklanmayan kişiler, üç subayın, Jandarma Asayiş Vakfı Düzce Şubesi aracılığıyla toplanan paraları zimmetlerine geçirdiğini iddia etti. Bunun üzerine Jandarma Genel Komutanlığı, Düzce İl Jandarma Komutanlığı'na müfettiş gönderdi. Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucu Yarbay Boyu, olayla ilgisinin olmaması üzerine soruşturma dışında tutuldu. Müfettişler, Kutlu ve Erensoy hakkındaki soruşturmayı sürdürdü. Soruşturma kapsamında, Düzce'nin 2000'de Bolu'dan ayrılarak il olması üzerine Jandarma Genel Komutanlığı'nca yaptırılan İl Jandarma Alay Komutanlığı hizmet binasının 2002'de hizmete girdiği; binanın çevre düzenlemesi, istinat duvarı, binanın donanımı, Kutlu'ya lojman yapımı ve içinin donanımı için açılan ihalelerde usulsüzlük yapıldığı, Kutlu ile Erensoy'un zimmete para geçirdiği ileri sürüldü.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber