Can Şenliği'ne kaymakam gölgesi

Haber Giriş : 24 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 5'ncisi gerçekleştirilen Datça Can Şenliği'ne kaymakam gölgesi düştü. Gazeteci Sinan Kara hakkında açtığı davalarla bilinen Datça Kaymakamı Savaş Tuncer, konseri izlemek için gelen Can Yücel'in eşi Güler Yücel'i 5 yıldır oturduğu koltuğuna oturtmadı. Bu koltukları kendi yakınlarına ayırtan Tuncer, bu duruma itiraz eden şenliğin genel sanat yönetmeni Vecdi Sayar'ı ise yanından kovdu. Güler Yücel 'Ceberrut devlet anlayışı ile karşı karşıya kaldık' derken konseri izleyen CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin ise "Nezaketten yoksun bir kaymakam tanıdık. Kendisini kınıyoruz" dedi.

Şiirler, söyleşiler ve konserlerle dolu dolu geçen Datça 5. Can Şenliği Yeni Türkü'nün konseriyle kapandı. Şenlikte hiç bir etkinliğe katılmayan Datça Kaymakamı Savaş Tuncer, açık hava tiyatrosundaki konsere belediye başkanından önce geldi. Tuncer, görevlilere protokol ve basın locasının iki sırasının yakınları için kapatılması talimatını verdi. Kısa zaman sonra kızları Su ve Güzel ile birlikte gelen Can Yücel'in eşi Güler Yücel 5 yıldır oturmakta olduğu koltuğa oturmak istedi. Ancak bu koltukların kaymakam Tuncer'in yakınlarına ayrıldığını belirten görevliler Yücel ailesinin oturmasına izin vermedi.

SAYAR'I KOVDU

Yücel ailesi şaşkınlık içinde arkalarda bir yere otururken şenliğin Genel Sanat Yönetmeni Vecdi Sayar Kaymakam Tuncer ile görüşüp durumu düzeltmeye çalıştı. Tuncer Sayar'a "Ben Güler Yücel'i filan tanımam. Konsere geldim" diye karşılık verip, elinin tersi ile uzaklaşmasını istedi. Bu gerginlik üzerine tepki gösteren Belediye Başkanı Erol Karakullukçu da protokolde kendisine ayrılan yere oturmayıp arka sıraları tercih etti. Tiyatroyu dolduran yaklaşık 5 bin kişi Derya Köroğlu ve Yeni Türkü Grubu'nu beklerken, programda olmadığı halde kaymakamlığın hazırlattığı "Datça Tanıtım CD"sinin gösterime girmesi bardağı taşıran son damla oldu.

CAN YÜCEL YOK

Tanıtım gösterisinin ardından "Bugün Can Yücel'in 78. yaş gününü kutluyoruz. Sizlerin bu ilgisiyle 88. yaş gününü de burada kutlayacağız" anonsuyla Güler Yücel sahneye çağrıldı. Oldukça duygulanan Yücel, CD'de Can Yücel'den bahsedilmemesini eleştirdi. Yücel "Kaymakamlık çok güzel bir CD hazırlamış. Fakat ben o güzelliklerin, o çiçeklerin içinde çiçekler kadar güzel insan Can'ın da olmasını isterdim. Datça'yı anlatırken, Datça'yı bir başka türlü tanıtan Can'ı yok sayamazsınız. Ne yaparsanız yapın O burada yaşıyor. Bu tiyatroyu dolduran 5 bin kişi bunu ifade ediyor."

KAYMAKAM TERKETTİ

Güler Yücel, izleyicilerin "Can Datça'da yaşıyor" sloganları eşliğinde sahneden inerken Yeni Türkü konserine Can Yücel'in şiirlerinden bestelenmiş şarkıları ile başladı. Konserin rembetika bölümünde coşku açık hava tiyatrosundan sokağa taşarken, Can Yücel'in kızlarından Güzel yerinden fırlayıp protokolun önünde dans etmeye başladı. Buna sinirlenen Kaymakam Tuncer yerinden kalkıp tiyatroyu terketti.

"CEBERRUT DEVLET"

Konserden sonra açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekillerinden Prof. Dr. Gürol Ergin, "Biz olayı bilmeden yerimize oturmuştuk. Otururken de sayın kaymakama nezaketimizi gösterip kendisiyle tokalaşmıştık. Ancak kendisi giderken bir hoşçakalın bile demedi. Nezaketten yoksun bir kaymakam tanıdık. Datça gibi bir yerde böyle kaymakamlarda olabiliyormuş. Kendisini kınıyoruz" dedi. Güler Yücel ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Can Şenliği her yıl artan ilgili ile büyüyor, gelişiyor. Can Şenliği ile Can'ı yaşatmakla kalınmıyor, Datça'nın tanıtımı da yapılıyor. Bu ülke gerçekten özgürleşecek, çağdaşlaşacak ise sanatçılarına sahip çıkmak zorunda, ama Hızırpaşalar dün de vardı, bu gün de varlar. Bugün ceberrut devlet anlayışıyla karşı karşıya kaldık. Ama iyi ki Can'ı ve bu ülkeyi seven insanlar da var."

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber