Çocukların hastalığını öğretmenler tespit ediyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Tabipler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, çocuklarda görülen ancak ailelerin fark edemediği birçok sağlık sorunun okulda öğretmenler tarafından tespit edildiğini söyledi.

Tedavi amacıyla gelen çocukların büyük çoğunluğunun sağlık sorununun okulda fark edildiğini öğrendiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Kurtoğlu, ailelerin bu konuda daha dikkatli olmasını ve çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelerini istedi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erkan, okula başlayan çocuklarda duyu kaybı veya duyu azalması sorunuyla çok sık karşılaştıklarını kaydetti.

Çocuklarda, tek taraflı işitme, ortakulakta sıvı birikmesi sonrası duyu kaybı, geniz eti problemleri, sinüzit, kronik bademcik sorunları ve ailevi doğumsal sağırlık olabileceğine değinen Prof. Dr. Erkan "Geniz eti ve bademcik sorunu olan çocuklarda uyku kalitesi düşer. Bağlı olarak derslere karşı ilgisizlik ve konsantrasyon kaybı yaşanır. Bu da çocuğun iletişimini olumsuz etkiler."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber