İletişim vergisinde kademeli indirim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, iletişim vergilerinin indirilmesi konusunda Maliye Bakanlığı ile çalışıldığını belirterek, kademeli bir vergi indiriminin gerçekleşeceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, başka ülkeden Türkiye'ye uçuş yapan şirketler ile Türk hava sahasını transit olarak kullanacak şirketlerin uluslararası kurallara ve geldiği ülkenin kurallarına uymak zorunda olduğunu zaman zaman kurallara uymayan uçakların geçiş veya iniş kalkışlarına sınırlama getirilmesinin mümkün olduğunu, zaman zaman bunun yapıldığını bildirdi. Yıldırım, ''Ama Irak'la ilgili özellikle Kuzey Irak'ta teröre destek veren gruplarla ilgili alacağımız tedbirler bunun dışında tedbirlerdir'' dedi.

Yıldırım, Gazi Üniversitesinde düzenlenen ''İletişimin Dünü ve Bugünü'' konulu panelden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Irak'a yönelik yaptırımlar kapsamında Türk hava sahasının kapatılması konusunda Bakanlar Kurulu'na nasıl bir tavsiyede bulunacağının sorulması üzerine, Milli Güvenlik Kurulu'nun aldığı tavsiye kararı doğrultusunda teknik düzeyde bütün bakanlıkların ve ilgili kuruluşların çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Yıldırım, ''İlk Bakanlar Kurulu'nda da bu konular görüşülecek. Terörle mücadele 24 yıldır ülkemizde devam ediyor. Bölücü teröre karşı silahlı mücadeleyi güvenlik kuvvetlerimiz büyük bir azim ve kararlılıkla yerine getirirken, diplomatik, siyasi ve ekonomik tedbirlerin bunu desteklemesi gayet doğal. O bakımdan bu çalışmalar yürüyor. Sonuçlarını kamuoyu ile kararlar alındığında paylaşacağız'' diye konuştu.

Terörü destekleyen bazı ülkelerden hava yolu şirketlerinin Türk hava sahasını kullanamadıklarını iddia ettiklerinin anımsatılması üzerine Yıldırım, şunları söyledi: ''Gerek başka ülkeden Türkiye'ye uçuş yapan şirketler, gerek Türk hava sahasını transit olarak kullanacak şirketler uluslararası kurallara ve geldiği ülkenin kurallarına uymak zorundadır. Zaman zaman bu kurallara uymayan ve kuralları ihlal eden uçaklar hangi ülke bayrağını taşırsa taşısın geçişlerini veya iniş kalkışlarına sınırlama getirmek her zaman mümkündür. Zaman zaman bu da yapılmaktadır. Ama Irak'la ilgili özellikle Kuzey Irak'ta teröre destek veren gruplarla ilgili alacağımız tedbirler bunun dışında tedbirlerdir. Bunun birbiriyle karıştırılmaması lazım.''

-TÜRK TELEKOM'DAKİ GREV-

Türk Telekom'daki grevle ilgili gelinen aşamanın sorulması üzerine de Yıldırım, grevin devam ettiğini, herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi. Sıklıkla altyapıya ve dağıtım kutularına zarar verildiğini, bunların bazılarının tespit edildiğini, bazılarının takip edildiğini anlatan Yıldırım, ''Tabii sebebi ne olursa olsun devletin malına zarar vermek vatandaşın iletişim hakkına, hizmetine halel getirmek kimsenin meşru hak arayışı olamaz. Bu gibi işleri yapanlar sonuçlarına da elbette katlanacaklardır'' dedi.

-İLETİŞİM VERGİLERİ-

Bakan Yıldırım, iletişim vergilerinin indirilmesi konusundaki bir soru üzerine, Maliye Bakanlığı ile bu konuda çalışıldığını, vergilerin yüksek olduğunu herkesin kabul ettiğini, bütçe dengeleri içerisinde kademeli bir vergi indiriminin gerçekleşeceğini kaydetti. Hızlı trenin ne zaman seferlere başlayacağına ilişkin bir başka soru üzerine Yıldırım, altyapının tamamlandığını, sinyalizasyon çalışmalarının devam ettiğini, işletmeyi yapacak tren setiyle testlerin süreceğini, ardından da Ankara-Eskişehir hattının yolcu taşımacılığına açılacağını bildirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber