Altı ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

6 ilimizin bazı bölgelerinde yeni koronavirüs vakaları çıkması üzerine bazı yerleşim yerleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2020 21:55, Son Güncelleme : 24 Temmuz 2020 22:28
Altı ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

TRABZON

Trabzon'da bir mahalle karantinaya alındı

Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Mahallesi'nde karantina tedbiri uygulandığı bildirildi.

Şalpazarı Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu mahallede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artışa geçtiğine işaret edilerek, "Geyikli Mahallesi Uzunevi ve Adembilmez Küme evleri mevkisinin ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 81 no'lu kararı uyarınca ikinci bir emre kadar karantinaya alınmasına ve giriş çıkışlara izin verilmemesine karar verilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de 11 kişinin testinin pozitif çıktığı mahalle karantinaya alındı

Gümüşhane'nin Şiran ilçesindeki bir mahallede 11 kişinin korona virüs testi pozitif çıkınca mahalle karantinaya alındı.

Konuyla ilgili Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada Şiran ilçesine bağlı Erenkaya Mahallesinde 11 kişinin korona virüs (Covid 19) testinin pozitif çıktığı, yapılan filyasyon çalışmaları sonucu kamu sağlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla söz konusu mahallede karantina tedbiri uygulanmasına karar verildiği duyuruldu.

Erenkaya Mahallesinde ikamet eden veya il dışından buraya gelenlerin testlerinin pozitif çıkması ve temaslı kişilerin fazla olması nedeniyle mahallede en az 14 gün sürmesi beklenen karantina tedbiri kararı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alındı ve saat 19.00 itibariyle bahse konu mahalleye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Gümüşhane'de 18 Temmuz günü merkeze bağlı Kaletaş köyünde 5 kişinin testi pozitif çıkınca köy korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına alınmıştı.

KARS

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyon sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla Beyköy köyünde karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, köye giriş çıkışların durdurulduğu bildirildi.

MALATYA

Öte yandan Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı bir mahalle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Hekimhan ilçesi kırsalındaki Dumlu Mahallesi'nde yaşayan bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında, Dumlu Mahallesi'nde 14 gün süreyle karantina uygulanması kararı alındı.

TUNCELİ

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Bozağaç köyünün dün saat 16.00'dan itibaren, ikinci bir değerlendirmeye kadar 14 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verdi.

Karantina süresince köye giriş çıkışlar, İlçe Jandarma Komutanlığınca kontrollü şekilde sağlanacak. Karantina amaçlı takip kurallarına uygun hareket etmeyen kişilerle ilgili ihbar ve şikayetler de değerlendirilecek.

Karantinadaki vatandaşların talepleri doğrultusunda ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanacak.

Ayrıca vatandaşlar, köy sınırları içerisinde tarımsal üretim yapabilecek.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 156 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Haliliye'de 53, Karaköprü'de 49, Eyyübiye'de 16, Birecik'te 12, Bozova'da 8, Siverek'te 5, Suruç'ta 7, Viranşehir'de 4 ve Hilvan'da 2 adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, kentteki 57 evdeki karantina ise sona erdirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber