Şehit Onbaşı Yiğit toprağa verildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Kasım 2007 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya karşı Şırnak'ta sürdürdüğü operasyon sırasında 31 Ekimde kayalıklardan düşerek şehit olan piyade onbaşı Selçuk Yiğit'in cenazesi, memleketi Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Bahtıllı beldesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Piyade Onbaşı Selçuk Yiğit için ilk tören, Simav Devlet Hastanesi önünde düzenlendi. Şehit Yiğit'in Türk Bayrağına sarılı tabutunu morgdan alan askerler, çok sayıda aracın eşlik ettiği konvoyla doğum yeri olan Bahtıllı beldesindeki evine götürdü.

Şehit Selçuk Yiğit'in tabutunu gören ailesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Yiğit'in cenazesi daha sonra törene katılımın yoğun olmasından dolayı beldenin Harman yeri mevkisine götürüldü.

Burada düzenlenen törene Şehit Yiğit'in ailesi, yakınları, Kütahya Vali Yardımcıları Bekir Sıtkı Başkundakçı ve Günay Özdemir, MHP Kütahya milletvekili Alim Işık, Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bora Taşdelen, İlçe Belediye Başkanı Rıza Özdemir, devlet ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Piyade Onbaşı Selçuk Yiğit'in cenaze törenine katılan vatandaşlar, ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' ve ''Kahrolsun PKK'' gibi sloganlar atarak terörü lanetledi.

Burada kılınan namazın ardından Simav'ın 23'üncü şehidi piyade onbaşı Selçuk Yiğit'in cenazesi, belde mezarlığında toprağa verildi.

Şehit piyade onbaşı Selçuk Yiğit'in rütbesi daha önce komando er olarak belirtilmişti.

Öte yandan, şehit Yiğit'in bir yakını, Selçuk Yiğit ile 2 arkadaşının aynı dönemde askere giderlerken üç askeri temsilen beldedeki tepeye üç Türk Bayrağı dikildiğini belirterek, ''Şehit haberi gelmeden önce bu üç bayraktan biri yıkıldı. Bayrağın yıkılması üzerine Bahtıllı'nın üç askerinden birinin şehit döneceği yorumu yapıldı. Bir süre sonra da Selçuk'un şehit olduğu haberi ulaştı. Bunun üzerine Bahtıllı beldesi sakinleri olarak bayrak dikilen bu tepeye şehitlik tepesi adını verdik'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber