Uzman jandarmaların staj dönemi hizmetten sayılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2007 22:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Uzman jandarmaların 6 aylık staj dönemlerinin, diğer statülerde olduğu gibi "garnizon hizmet sürelerinden" sayılmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Uzman Jandarma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla, Uzman Jandarma Kanununun 19. maddesinden, "Stajyer olarak görev başı eğitiminde geçen süreler, garnizon hizmet süresinden sayılmaz" hükmü çıkarılıyor.

Uzman Jandarma Okulunu başarıyla bitirenler, mevcut uygulamada olduğu gibi 6 ay süreyle stajyer olarak "görev başı eğitimine" tabi tutulmak üzere kurayla atanacak. Sağlık durumu, idari, asayiş ve diğer zorunlu nedenler dışında atandıkları görev yerlerinde asgari 2 yıl kalmayanlar, yeniden atamaya tabi tutulmayacak. İl içindeki yer değiştirme işlemleri, bu şarta tabi olmayacak.

Kanun, yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Tasarının genel gerekçesinde, uzman jandarma statüsündeki personelin, diğer statülerdeki rütbeli personel gibi kurayla ilk atamaya tabi tutulduğu ve bunun ardından, görev sırasında 6 aylık bir "görev başı eğitimi" aldığı belirtilerek, "Bu eğitimde başarılı olanlar, çok nadir durumlar hariç olmak üzere, genel olarak aynı atama yerlerinde çalışmaya devam etmektedir. Bu nedenle düzenlemeyle, görev başı eğitimi sürelerinin, diğer statülerde olduğu gibi garnizon hizmet sürelerinden sayılması amaçlanmaktadır" denildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber