Tıpta yan dal uzmanlık sınavına iptal davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 11:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bir doktor, ''adayların yeterlilik koşulları araştırılmadan yapıldığını'' ileri sürerek, 20 Ekim 2007'de gerçekleştirilen Tıpta Yan Dal Uzmanlık Sınavı'nın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Talat Ayyıldız adlı doktor, Ankara İdare Mahkemesi'ne sunduğu dava dilekçesinde, Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Yönetmeliği'nde, sınava girecek erkek adayların askerlikle ilgisinin bulunmaması şartının arandığına yer verilerek, buna rağmen sınava başvuru sırasında erkek adaylardan askerlik durumlarını gösterin belgelerin istenmediği ileri sürüldü.

Dilekçede, mevzuatın aradığı şartlara uygun olup olmadığına bakılmaksızın tüm isteklilerin sınava kabul edildiği ve sınava giriş hakkı olmayan erkek adayların sınava kabul edilmesiyle, sınava giriş engeli bulunmayan adayların yan dal puanlarının önemli ölçüde sapmaya uğradığı ve bu adayların yan dal uzmanlığa kabulü şansının hukuka aykırı bir şekilde ellerinden alındığını savunuldu.

Doktor Talat Ayyıldız'ın da dava konusu sınavdan 52.512 puan aldığı belirtilen dilekçede, Ayyıldız'ın atamaya hak kazandığı, ancak tercih durumuna göre daha uygun bir hastaneye atama şansı varken, standart sapmanın etkisiyle bu hakkını kaybettiği iddia edildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sınav başvurusu sırasında istenen belgeler arasına ''askerlik terhis veya tecil veya askerlikle ilişiksizlik belgesi''ni ekleyebileceğine işaret edilen dilekçede, bu yolla sınav başarı ortalamasının doğru bir ölçümleme ile tespitinin sağlanabileceği öne sürüldü.

Dilekçede, dava konusu işlemin adayların yeterlilik koşulları araştırılmadan, hukuka aykırı şekilde yapıldığını iddia edilerek, sınavın iptali ve yürütmesinin durdurulması talep edildi.

Tıpta uzmanlık yapan personelin bir başka uzmanlık alanında eğitim yapmasına olanak sağlayan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Sınavı, ÖSYM tarafından

20 Ekim 2007 tarihinde yapılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber