Kahramanmaraş'ta kontör operasyonu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanarak kredi kartlarından kendi telefonlarına yüklü miktarda kontör transferi yaptıkları; aynı bilgileri kullanarak, çeşitli bankalardan usulsüz kredi çektikleri tespit edilen, 1'i bankacı 8 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan ve ''Kontör'' adı verilen operasyonda, zanlıların yaklaşık 200 kişiyi dolandırdıkları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bazı kişilerin başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanarak, kredi kartlarından kendi telefonlarına yüklü miktarda kontör transferi yaptıklarını ve yine aynı bilgileri kullanarak çeşitli bankalardan usulsüz kredi çektiklerini tespit etti.

Yaklaşık 5 aydır yürütülen çalışmalar sonunda, özel bir bankada görevli Korcan K'nin, müşterilere ait kredi kartı bilgilerini başkalarına verdiği belirlendi.

Korcan K'dan kredi kartı bilgilerini alan bu kişilerin, GSM operatörlerinden yüklü miktarlarda kontör yükleyip, bu kontörleri pazarladıkları ve aynı kimlik bilgileriyle sahte belge düzenleyerek, çeşitli bankalardan yaklaşık 500 bin YTL tutarında kredi çektikleri tespit edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı başlatılan operasyonda, Korcan K. ile İbrahim K, Menan K, Veli A. Mesut D, Sait D, Erdal G. ve Abdullah A. yakalanarak gözaltına alındı.

Bu yöntemle yaklaşık 200 kişiyi dolandırdıkları belirlenen 8 zanlı, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, haksız kazanç elde etmek, bankacılık görevini kötüye kullanmak, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanmak ve bankaya sahte belge ibraz etmek suretiyle kredi kullanmak'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, zanlıların, yüklü miktarda GSM telefon kontörü transferi yaptıklarını ve bu yolla çok sayıda kişinin mağdur edildiğini söyledi.

Çelikbilek, operasyonda sahte kimlikler, suçta kullanılan cep telefonları, satışa hazır vaziyette çok sayıda sim kart ele geçirildiğini de bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber