5 ilden yeni karantina haberleri geldi

Kırklareli, Tokat, Malatya, Batman ve Adıyaman'dan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yeni karantina haberleri geldi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ağustos 2020 20:37, Son Güncelleme : 27 Ağustos 2020 20:37
5 ilden yeni karantina haberleri geldi

TOKAT

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, karantinaya alınması gereken yerlerle ilgili durum değerlendirildi.

Bu kapsamda, Çakraz köyünde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

MALATYA

Malatya'da bir köy karantinaya alındı

Malatya'nın Pütürge İlçesi Çayköy Mahallesi, Covid-19 vakalarının görülmesi üzerine karantinaya alındı.

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Pütürge İlçesi Çayköy Mahallesinde, Covid-19 vakaları tespit edilmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 27 Ağustos 2020 tarihi itibariyle 14 gün süreyle karantina kararı alınmıştır" denildi.

BATMAN

Batman'ın Sason ilçesinde korona virüs salgını nedeniyle 6 evin daha karantinaya alındığı belirtildi.

Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Erikli ve Kelhasan köylerinde birer, Orta Mahallede 2, Yıldız ve Sevek Mahallelerinde de birer evde 27 Ağustos'tan itibaren korona virüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği ifade edildi. Açıklamada, "Tüm vatandaşlarımızın kendi ikametlerinde kalmaları, çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimiz dışarıdan gelen misafirlerin ikamet ettiği kişilerle beraber 14 gün boyunca dışarı çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında gelinen nokta itibariyle, bir süredir büyük bir toplumsal başarı ve sabırla uyguladığımız tedbirlerin salgının yayılım hızının düşmesi noktasında sonuçlar vermesiyle birlikte normalleşme sürecine geçilmiştir. Yeni normalleşme süresince vatandaşlarımızın kontrollü sosyal hayat, maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmeleri hem kendi hem de toplum sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişiler zorunlu karantinaya alınacaktır" denildi.

ADIYAMAN

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda farklı mahallelerdeki 41 evde karantina uygulaması başladı.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Yayla Mahallesi'ndeki bir apartman için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 14 günlük karantina kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, karantina kararının gerekli tedbirler alınarak uygulamaya konulduğu da bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber