Emniyet, 'müzik kulağına' sahip polis arıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Kasım 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk halk müziği korosu kuran Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilat içinde duyuru yaptı. İyi kulağı ve ritim bilgisi olan polisler, isterlerse koroya girebilecek. Koroya girmek için TRT bünyesinde yapılacak sınavı geçmek gerekiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü iyi kulağa ve ritim bilgisine sahip polis arıyor. Türk Sanat Musikisi Korosu'nun ardından Uluslararası Polis Birliği bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu kuran Emniyet, polis teşkilatına duyuru yaptı. 'İyi kulağı ve ritim bilgisi' olan polisler isterlerse emniyet korolarında görev alacak. Şark tayinleri ve emeklilik nedeniyle Emniyet'in sanat musikisi Korosu çok sayıda fire verdi. Mevcudu azalan koroda özellikle erkek ses eksikliği büyük oranda hissedilir hale geldi. 10 Nisan Polis Bayramı'nda 39 elemanı ile konser veren koronun sayısı 27'ye düştü. Koro elemanı sayısının azalmasında Uluslararası Polis Birliği (IPA) bünyesinde kurulan Polis Türk Halk Müziği Korosu'nun da etkisi oldu. TSM korosundaki 7 polis IPA'nın geçen ay kurduğu Türk Halk Müziği Korosu'na geçti. Erkek ses eksikliği üzerine çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu polis teşkilatında güzel sesli polis arayışı başladı. Koroya yeni sesler kazandırmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, merkez teşkilatı, Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Koleji ile Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde bir duyuru yayınlandı. Duyuruda, "Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Türk Sanat Musikisi Amatör Korosu'nun mevcudu atama, emeklilik vb. nedenlerle azaldığından, iyi bir kulak ve ritim duygusuna sahip her unvan ve rütbedeki personelden koroya başvurmak isteyenlerin seçimi yapılacaktır." denildi.

Aranan niteliklere sahip olan ve koroya katılmak isteyen polisler cumartesi günleri Emniyet'in Dikmen binasında çalışma yapan TRT Ankara Radyosu keman sanatçısı şef Murat Kadir Gök'e başvuracak. Kadir Gök'ün yapacağı sınavı başarı ile geçen polisler koroya alınacak. Koroya öncelikle erkek ses transferi yapılacak.

Sedat Güneç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber