Horoz Operasyonu: 1'i cezaevi müdürü 41 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Kasım 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ, İzmir, Uşak ve Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, 7 ayrı cinayet, gasp, hırsızlık, çek senet tahsilatı ve haraç gibi birçok suça karıştıkları ileri sürülen gruba yönelik polis ve jandarma tarafından eş zamanlı ?Horoz' adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında bir cezaevinde görevli müdür yardımcısı ile avukatın da bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı.

Denizli, İzmir, Uşak ve Kuşadası'nda 3 gündür yapılan baskınlar sonucu Ü.Ö.'nün liderliğini yaptığı iddia edilen çıkar amaçlı suç örgütüne büyük darbe vuruldu. Operasyon kapsamında, şebeke üyeleri bir bir yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silahn ele geçirildi. Zanlıların bilgisayarları da incelemeye alındı. Zanlılar arasında ismi açıklanmayan Kocabaş D Tipi Cezaevi'nde görevli bir müdür yardımcısının da bulunduğu belirtildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, zanlıların ifadelerinin ardından pazartesi günü adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber