MEB'in 'Acil Çözüm Merkezi'ne 773 talep

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2007 11:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), sorunları anında ve yerinde çözmek amacıyla Eylül ayında faaliyete geçirdiği "Acil Çözüm Merkezi" şu ana kadar 773 talebi çözüme kavuşturdu.

2007-2008 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okullarda yaşanabilecek alt yapı, personel, ders kitapları, donatım gibi eksiklikler ile eğitim-öğretimi aksatıcı nitelikteki diğer sorunların acil çözümü amacıyla kurulan merkez kısa sürede pek çok talebi yerine getirdi.

İnternet üzerinden gelen talepleri sonuca bağlayan merkezde eylül ayından bu yana, kayıt parası şikayetlerinden, personel talebine, okul yapımından donatım taleplerine kadar 773 talep çözüme kavuşturuldu.

Merkeze yapılan müracaatlarda ilk sırayı "personel" ile ilgili konular aldı. Merkeze, kurumlarda çalışan işçiler ve hizmetliler, öğretmen tayin ve terfisi ile ilgili 165 talep geldi. Bunu 73 adet başvuru ile ders kitapları konusundaki şikayetler takip etti. Bu şikayetleri, ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının bazı bölgelere ulaşamaması gibi konular içeriyor. Üçüncü sırada ise 62 taleple eğitimin ve eğitim kurumlarının fiziki altyapısı ile ilgili şikayetler yer aldı. Bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda şikayetlerde ise 57 kişi bulundu.

Eğitim-öğretim kurumları ile ilgili gerek veliler, gerekse kurum idarecileri acil çözülmesi gerektiğini düşündükleri konularla ilgili her türlü başvuruyu "[email protected]" e-posta adresine gönderebilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber