Haber-İş: Grevden dönmeyeceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Haber-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Muammer Eser, grevin kaç gün süreceğinin önemli olmadığını belirterek, "Grev kaç gün sürerse sürsün, hiçbir şey Telekom işçisini bu mücadeleden geri döndüremeyecektir." dedi.

Türk-İş, DİSK, TÜMTİS ve KESK'e bağlı sendikaların Gaziantep şubelerinin yönetici ve üyeleri, Demokrasi Meydanı'nda toplandı ve Türk Telekom işçilerinin 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içindeki grev çadırına kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca grevdeki işçileri destekleyici sloganlar atıldı.

Haber-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Muammer Eser, burada yaptığı konuşmada, yürüttükleri grevin etkisiz hale getirilmesi için yasal olmayan yollara başvurulduğunu ileri sürdü.

Onurlu bir biçimde sürdürdükleri grevin 1. ayını doldurduğunu belirten Eser, işçilerin moralini bozmak, inançlarını kırmak ve grevin başarısız olmasını sağlamak için yapılan girişimlerin boşa çıktığını söyledi.

Grevdeki Telekom işçilerinin, halkın gözünde kötü gösterilmeye çalışıldığını öne süren Eser, bir takım çevrelerin, grevin 1 ayı bulması nedeniyle sendikanın işçilere para ödeyemeyeğini iddia etti.

Eser, "Ellerinde son bir koz kaldı, dedikodu yapıyorlar. 'Grev bir ayını doldurduğunda işçi, iş yerinden para alamayacak, sendikanın parası yok, bu grev kırılacak' diyorlar. Türk Telekom bunu bekliyor. Yönetim kurulumuzun aldığı kararla cuma gününden itibaren işçilerimize biner YTL ödemeye başlayacağız. Son yaptıklarının da boşa çıktığını görecekler. Bu grev kaç gün sürerse sürsün, hiçbir işçiyi onurlu mücadelesinden vazgeçiremeyecekler." diye konuştu.

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, DİSK Genel İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan, KESK Gaziantep Dönem Sözcüsü Yusuf Şahinler ve Gaziantep Tüketici Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci de birer konuşma yaparak, Türk Telekom işçilerinin grevini desteklediklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber