Ara karnede öğrencilerle birlikte, ailelere de not verildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hayat bilgisi, Türkçe, matematik gibi derslerin bulunduğu karnede, öğretmenlerin öğrencileriyle ilgili görüşleri yer aldı.

İlköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri ilk kez ara karne aldı. Yıl içinde 2 kez verilecek ara karne, öğrencilerle birlikte ailelerinin de çocuklarıyla ne kadar ilgilendiğini ortaya koyacak. Karne notları 'çok iyi, iyi ve geliştirilmeli' şeklinde.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikler kapsamında bu yıl ilk kez öğrenciler ara karne aldı. Karnelerde, öğrenciler kadar veliler de kendini değerlendirecek. Veliler çocuklarıyla ne kadar ilgilendiklerini karnelerde görecek. Ara karneler, 'velileri bilgilendirmek ve öğrenci gelişimlerini takip etmek amacıyla' ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine veriliyor. Yılda 4 kez karne alacak öğrencilere ara karneler kasım ve nisan aylarının ikinci haftasında dağıtılıyor. Ara karnede öğrencilerin hayat bilgisi, Türkçe, matematik ve müzik derslerinde okuduğunu anlama, dinleme, problem çözme becerisi, dili doğru kullanması 'iyi, çok iyi ve geliştirilmeli' şeklinde değerlendirildi. Ara karneye öğretmen görüşlerini iletirken velilerden de durum değerlendirmesi istendi. Öğretmenlerin gözlemlerinin yansıtıldığı karneyle velilerin çocuklarıyla yakından ilgilenmesi sağlanacak.

Adana'da Gazi İlköğretim Okulu'nda da öğrenciler bu yıl ilk defa ara karnelerini aldı. Gazi 1-F sınıfı öğretmeni Benlihan Görhan, öğrencilerden karnelerini annelerine vermesini isterken notları düşük olanların derslerine daha çok çalışmasını istedi. Ara karneler sayesinde velilerin çocuklarını daha iyi takip edebileceğini anlatan Benlihan Görhan, "Her veliye okul tarafından bir şifre verilecek. Artık öğrenciler babalarına 'yazılım yok' diyerek derslerine çalışmamazlık yapamayacak. Şifreyle öğrencilerin ne zaman yazılıları olduğunu, devamsızlıklarını ve öğretmenlerin görüşünü takip edebilecek." dedi.

Adana Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ara karneler sayesinde velilerin karnede kendini göreceğini söyledi. Velilerin ara karneleri ciddiye almasını isteyen Gülsar, "Herkes çocuklarının geleceği açısından eğitimi ciddiye almalı. Bu karnelerde velilere çocuklarının hangi yönünün eksik olduğu anlatılacak. Velilerin çocuklarıyla ilgilenip ilgilenmediği de bu karnedeki değerlendirmelerle ortaya çıkacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber