MHP'li Belediye Başkanına gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Alanyurt Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Habib Özdede ile belediyede çalışan 20 personel, ?Nüfuz kullanarak çıkar sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve yolsuzluk' iddialarıyla, sabah saatlerinde gözaltına alındı.

İnegöl'e bağlı Alanyurt Beldesi'nde iki dönemdir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan MHP'li Habib Özdede ve belediyenin çeşitli kademelerinde görevli 20 kişi, İnegöl Jandarma ekiplerinin sabah saatlerinde düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Beldede 20 yıldır faaliyette bulunan Esentepe Kooperatifler Birliği (ESENKOOP)'nin başkanlığını da yapan Alanyurt Belde Belediye Başkanı Habib Özdede, ?yeni imara açılan arsaları yakınlarına peşkeş çekmek, ihaleye fesat karıştırmak, nüfuzunu kullanarak çıkar sağlamak, rüşvet almak ve yolsuzluk yapmak' iddialarıyla, sabah saatlerinde Bursa'da jandarma tarafından gözaltına alındı. İnegöl Jandarma ekipleri Başkan Özdede'nin yanı sıra Alanyurt Belde Belediyesi'nde İmar İşleri Memuru Ömer Türkel ve Fen İşleri Memuru Ahmet Otacı, MHP İnegöl İlçe Başkanı Hasan Toktaş'ın da aralarında bulunduğu 20 kişinin evlerine sabaha karşı 04.00 sıralarında baskın düzenleyerek, gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında bu kişilere ait ev ve işyerlerindeki yüzlerce evrak ve dosyaya el konulduğu bildirilirken, ESENKOOP'taki arsa satışı ve yapılan ihalelerden yaklaşık 10 milyon YTL haksız kazanç sağlandığı öne sürüldü.

Gözaltındakilerin İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulamaları sürerken, İnegöl Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmayla ilgili ?gizlilik' kararı aldığı açıklandı. Jandarmanın zanlıların sorgulanması ile ilgili ek süre isteyeceği öne sürülürken, başka gözaltıların da olabileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber