MKÜ Veteriner Fakültesi'nin EAEVE müracaatı kabul edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 21:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veteriner Fakültesi'nin, 2 yıl önce Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği'ne (EAEVE) yaptığı başvuru kabul edildi. MKÜ Veteriner Fakültesi şimdi denetimlere hazırlanıyor.

2010 yılına kadar sık sık denetimden geçecek olan MKÜ Veteriner Fakültesi'nin kriterleri sağlaması durumunda fakülteden mezun olan öğrencilerin diplomalarının Avrupa'da da geçerli olacağı bildirildi.

MKÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Galip Kaya, 2000 yılında eğitime başlanan fakülteden alınacak diplomanın AB'ye üye ülkelerde geçerli olabilmesi için fiziki yapıda yenilik yapıldığını ve bunun sürdürüleceğini söyledi.

EAEVE'ye üyelik yolunda fakültede 7 bin metrekare kapalı alana sahip bir hayvan hastanesi oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini anlatan Kaya, ''EAEVE'ye akredite olabilmek için fakültede tüm fiziki şartların belirlenen kriterlere uygun olması gerekiyor. Bu kapsamda öğrencilerimizin bilgileri uygulayabileceği havyan hastanesi yapıyoruz. Bu hastanenin 1 yıl içerisinde hizmete açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca, yeni laboratuarlar oluşturuyoruz.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber