TRT'de vekil müdürün son dakika atamaları

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Umut ERDEM / ANKARA

TRT Genel Müdürlüğü'ne İbrahim Şahin'in atanmasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onaylarken, genel müdürlüğe 27 aydır vekalet eden Ali Güney'in son dakika atamaları dikkat çekti.

12 Ocak 2004'ten itibaren genel müdür yardımcıları da dahil olmak üzere 445 yöneticiden, 286'sının değiştiği TRT'de, Güney giderayak şoföründen, sekreterine kadar pek çok personelinin kadrosunu yükseltti. Sekreteri Ayşegül İnci'yi, Reklam Pazarlama Müdürlüğü'ne araştırmacı kadrosunda atayan Güney, Koruma Müdürü Mehmet Atak'ı da Genel Müdürlük uzmanı yaptı. Güney, şoförlerinden birine gümrük memuru, diğerine ise teknisyen kadrosu verdi.

KAYINBİRADER ATANDI Televizyon dairesi başkanlığına vekalet eden Muhsin Yıldırım, TRT Azerbaycan Temsilciliğine atandı. Ankara Televizyon Müdürü Adnan Süer görevinden alındı ve yerine TRT Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alp'in kayınbiraderi Kürşat Özkök atandı.

6 Mayıs 2006'da kurum tarihinin üç saatlik en uzun yayın kesintisi olayına adı karışan Mehmet Ergün de Stüdyolar Dairesi Başkanlığı Enerji Müdürlüğü görevini getirilerek terfi ettirildi. Müfettiş raporlarına, Ergün'ün yayın kesintisi gerçekleştiği gece görevli personelin nöbetine gelmediğini bildiği iddiası yansımıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber